Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο μικροϊμπεριαλιστή στα Βαλκάνια

Μια διμοιρία τυφεκιοφόρων από την Αρμενία θα μετέχει στο ελληνικό τάγμα στο Κόσσοβο!

Η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) όχι μόνο συνεχίζει τη στρατιωτική εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, αλλά, στα πλαίσια του ρόλου του μικροϊμπεριαλιστή στα Βαλκάνια, εμπλουτίζει τη συμμετοχή της, καλώντας και άλλες χώρες να υπηρετήσουν στις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες.

Οπως προβλέπεται από σχετική διακρατική σύμβαση που κυρώθηκε χτες στη Βουλή από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο ελληνικό τάγμα που βρίσκεται στο Κόσσοβο θα συμμετέχει πλέον και μια διμοιρία τυφεκιοφόρων από την Αρμενία!

Την προώθηση της συγκεκριμένης σύμβασης κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, τονίζοντας ότι βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας μας στις διάφορες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η σύμβαση αυτή, είπε, έρχεται σε μια στιγμή που είναι ανοιχτό το αίτημα των ιμπεριαλιστών για την ενίσχυση της συμμετοχής μας στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και στην αναβάθμιση της δύναμης που υπάρχει στο Αφγανιστάν και δείχνει τη συμφωνία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στο ρόλο της Ελλάδας ως μικροϊμπεριαλιστή στα Βαλκάνια.

Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε και το οικονομικό κόστος της συμμετοχής των Αρμενίων στο ελληνικό τάγμα, κόστος που προστίθεται στα εκατοντάδες δισ. δρχ. που έδωσε η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια για τη συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι τα ελληνικά στρατεύματα δεν έχουν καμία δουλιά να μετέχουν σε επεμβάσεις κατά ξένων χωρών και πρέπει να γυρίσουν αμέσως πίσω και να ασχοληθούν με τα πραγματικά καθήκοντά τους που είναι η φύλαξη των συνόρων και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ