Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

Οχι στην ιδιωτικοποίηση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Φλώρινας, μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον ΑΗΣ Μελίτης 1 που περιλαμβάνεται στις υπό πώληση μονάδες.

Με δική τους προσυγκέντρωση και διακριτό μπλοκ συμμετείχαν στην κινητοποίηση οι ταξικές δυνάμεις, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Οι ταξικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν απέναντι από την πρώην Νομαρχία και με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι την κεντρική πλατεία.

Στη συγκέντρωση, εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, της Περιφέρειας, του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων έκλιναν σε όλες τις πτώσεις την αντίθεσή τους στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, προσπαθώντας παραπλανητικά να αποκόψουν την πώληση από την πολιτική απελευθέρωσης/ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας που προωθείται από την ΕΕ και υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το «συντονιστικό» που έχουν στήσει εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Βασίλης Καρατζίδης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αναφέρθηκε στο συνολικό πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας, στις συνέπειες αυτής της πολιτικής αλλά και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την πώληση των μονάδων. Οπως είπε, η ανεργία θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων θα συρρικνωθούν, θα αυξηθεί η ενεργειακή φτώχεια. Πρόσθεσε πως οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ΥΠΕΝ ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να ταρακουνήσουν τους εργαζόμενους μιας και αποτελεί παραδοχή ότι οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Κατήγγειλε επίσης τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα οι τοπικοί άρχοντες και συνδικαλιστές, και κάλεσε το λαό να δώσει νέα μαχητική απάντηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Με την αποφασιστική συμμετοχή του στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη να στείλει μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα.

Το ΣΕΕΝ νομών Πελοποννήσου

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο, Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία στη Μεγαλόπολη ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, όπως και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Τέλος, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων στη ΔΕΗ (μονίμων - συμβασιούχων - εργολαβικών) στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 2 Δεκέμβρη, κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να παρεμβάλουν εμπόδια στην πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του σωματείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσχεδιασμένο έγκλημα για το κεφάλαιο(2018-04-24 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργίες ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση(2018-04-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ(2018-04-13 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ενεργειακών ομίλων(2017-12-02 00:00:00.0)
Οργανώνουν την κοινή δράση τους σωματεία και φορείς(2014-11-29 00:00:00.0)
Νέο πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια(2011-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ