Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με στόχο τη νίκη

Τους πρώτους 27 του ψηφοδελτίου ανακοίνωσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Γιώργος Ρόκος

Από αριστερά: Μιχ. Σπυριδάκης, Γ. Ρόκος και Μιχ. Λιάκος

Motion Team

Από αριστερά: Μιχ. Σπυριδάκης, Γ. Ρόκος και Μιχ. Λιάκος
«Σε μια περίοδο που στη Θεσσαλονίκη το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται, το ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής προωθείται, η Νομαρχία δεν μπορεί να μένει αδιάφορη ή, πολύ περισσότερο, να συμβάλλει στη μετατροπή του Νομού σε μια περιοχή διαμετακομιστικού εμπορίου και φθηνών υπηρεσιών», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ) και παρουσίασε την πρόταση για μια Νομαρχία μαχητική και διεκδικητική υπέρ της τοπικής κοινωνίας που υπηρετεί.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, στο εκλογικό κέντρο (Εγνατία 55) έχοντας στο πλάι του το νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Σπυριδάκη, τον πρώην αντινομάρχη υγείας Μ. Λιάκο, και άλλα στελέχη του συνδυασμού, παρουσίασε την πρόταση της ΝΑΣΥ για μια Νομαρχία που θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη της εγκατάλειψης, της ανεργίας, με έξαρση της βίας, το πρόβλημα των ναρκωτικών να γιγαντώνεται.

Αναφέρθηκε σε όσους συγκροτούν τη ΝΑΣΥ και σε όσους καθημερινά συσπειρώνονται γύρω της. Το πλατύ άνοιγμα που πραγματοποιεί στο νομό μέσα από καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά της υπαίθρου και σε χώρους δουλιάς.

«Εμείς στο πρότυπο του νομάρχη - διαχειριστή, ικανού μάνατζερ, αντιπαραθέτουμε το νομάρχη αγωνιστή που βρίσκεται στο πλάι του πολίτη στα καθημερινά μεγάλα και μικρά προβλήματά του, στους αγώνες του, στις διεκδικήσεις του», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος νομάρχης. Εθεσε έτσι την ουσιαστική διαφορά της ΝΑΣΥ από τους άλλους συνδυασμούς και τους υποψήφιους που διεκδικούν τη Νομαρχία, αφού προηγούμενα εξασφάλισαν το χρίσμα από τις κομματικές ηγεσίες τους.

Σύνοδος Κορυφής και EXPO

Μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής του 2003 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη διεκδίκηση της παγκόσμιας έκθεσης EXPO για το 2007 ή 2008, που προβάλλονται από τους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και από την αντιπολίτευση σε επίπεδο νομού, ως κορυφαία γεγονότα για την ανάδειξη του ρόλου της Θεσσαλονίκης, ο Γ. Ρόκος είπε: «Από τη διοργάνωση της EXPO, τι θα ωφεληθεί η Θεσσαλονίκη εκτός από ορισμένες θέσεις απασχόλησης προσωρινού χαρακτήρα και την ενδεχόμενη αύξηση του τουρισμού; Τίποτα που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του νομού. Αντιθέτως θα κινδυνεύει να χαθούν οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, και όποιες εγκαταστάσεις γίνουν να μην εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες».

Επίσης προειδοποίησε ότι θα δρομολογηθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαών με το πρόσχημα της «παγκοσμιοποίησης» και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Και πως ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα ζήσουμε πιο αυταρχικά μέτρα από αυτά που ήδη βιώνει ο εργαζόμενος λαός ως απάντηση στις διεκδικήσεις του και γι' αυτό είπε ότι «χρέος της Νομαρχίας και των Δήμων είναι να συντονιστούν με το κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και να συμβάλλει στην καλύτερη, μαζικότερη διοργάνωση των κινητοποιήσεων από εδώ και πέρα».

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Παρουσιάζοντας ενδεικτικά ορισμένους από όσους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣΥ, ο υποψήφιος νομάρχης, σημείωσε: «Στόχος μας είναι να εκφραστούν όλα τα κοινωνικά στρώματα, άνθρωποι της δουλιάς, του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού που διακρίνονται για τη γνώση των προβλημάτων του νομού αλλά και για τη δράση τους γι' αυτά. Ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συναντίληψη για τη Νομαρχία και το ρόλο της».

Στον πρώτο πυρήνα του ψηφοδελτίου της ΝΑΣΥ συμμετέχουν:

Νίκος Βασιλειάδης δημοτικός σύμβουλος Συκεών, Χρήστος Βλαχόπουλος επιχειρηματίας, Θεολόγης Γάνος διευθυντής Γυμνασίου Επανομής, Σταμάτης Διονυσίου πρώην δήμαρχος Ευόσμου, Σωτήρης Ζαριανόπουλος μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ, Γιάννης Ζιώγας πανεπιστημιακός, Γιώργος Ιντζές δημοτικός υπάλληλος, Στέφανος Κακατέλης επιχειρηματίας, Σοφία Καλαντίδου πρόεδρος Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, Μάνθος Κόντας τραπεζοϋπάλληλος, Ελένη Κωνσταντινίδου διοργανώτρια συνεδρίων, Μιχάλης Λιάκος πρώην αντινομάρχης Υγείας, Δημήτρης Μαρτζούκος αδειούχος φοροτεχνικός - επιχειρηματίας, Ηλίας Μερίττας λογιστής, Μαρία Μόσχου μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Μπαλάφτσαλης οικονομολόγος, Νένα Νικοπολιτίδου φοιτήτρια, Δημήτρης Παπαδόπουλος ιδιωτικός υπάλληλος, Σωτήρης Παπανικολάου πρόεδρος Εργαζομένων Περιφερειακών Δήμων, Δέσποινα Πλιάκα - Κανταρτζή νηπιαγωγός, Ελπίδα Σαριγιαννίδου νοσηλεύτρια - διεθνές μέλος Ερυθρού Σταυρού, Μιχάλης Σπυριδάκης νομαρχιακός σύμβουλος - πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Σοφία Τεμεκενίδου δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς, Αβραάμ Τοπουζίδης γυναικολόγος, Γιώργος Χατζηγεωργίου μέλος ΔΣ Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηγιάννη δασεργάτης, Ναπολέων Χατζηλίας έμπορος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ