Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Πάπλα και την γγ Αθανασία Σίσκου.

Η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε όλα τα κόμματα, την ελληνική Βουλή και εκπροσώπους της κυβέρνησης, έθεσε και συζήτησε καίρια ζητήματα που απασχολούν τις 400.000 Ελλήνων μεταναστών στην ΟΔ Γερμανίας, όπως του δικαιώματος της ψήφου των μεταναστών και των προτάσεων της ΟΕΚ για δημιουργία εκλογικής περιφέρειας για τους μετανάστες, τα ζητήματα παιδείας και τους προβληματισμούς των μεταναστών μετά από 40 χρόνια και πλέον μετανάστευσης στην ΟΔΓ.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ υπέρ της εξασφάλισης του δικαιώματος των μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίζουν στα ελληνικά προξενεία. Υπογράμμισε ακόμη, ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει τις ελληνικές κοινότητες ως εκπροσώπους των μεταναστών και ζητά τη νομική αναγνώρισή τους και την ανάλογη χρηματοδότησή τους, ενώ επανέλαβε ότι προβλήματα, όπως της ανεργίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με κοινή πάλη με την εργατική τάξη της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ