Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραίτηση στελέχους του ΣΥΝ

Παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του Συνασπισμού ο Δημήτρης Χαρίτος, αντιδρώντας στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία Ροδόπης-Εβρου. Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο, ο Δ. Χαρίτος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Συνασπισμός θα έπρεπε να κατέβει αυτόνομα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του συνεδρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, συνεργασία που ο ίδιος εκτιμά πως θα είναι επιζήμια για τον Συνασπισμό.

Ο Συνασπισμός με ανακοίνωση της τοπικής του οργάνωσης εξέφρασε την αποδοχή της υποψηφιότητας του Χρήστου Χατζόπουλου, νυν δημάρχου Τυχερού, στη θέση του υποψηφίου προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Εβρου.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής», ο Δ. Χαρίτος επέδωσε την επιστολή της παραίτησής του στη Νομαρχιακή Επιτροπή αλλά και στον Ν. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος γνώριζε εδώ και καιρό τη διχογνωμία που είχε ανακύψει σε μερίδα στελεχών του ΣΥΝ στη Ροδόπη σχετικά με τη σκοπιμότητα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, στις νομαρχιακές εκλογές.

Η έκβαση αυτή των συνομιλιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ θεωρούνταν μάλλον δεδομένη από καιρό, παρότι ο συντονιστής της ΠΓ του Συνασπισμού, Στ. Πιτσιόρλας, δήλωσε στην προαναφερθείσα τοπική εφημερίδα πριν δύο μήνες ότι «ο ΣΥΝ θα κατέβαινε στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κατά πάσα πιθανότητα αυτόνομα». Τα δύο κόμματα συνεργάζονται και στο Δήμο Κομοτηνής.

Η παραίτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής επαναφέρει στο προσκήνιο τις διαφωνίες που προκαλεί σε μερίδα στελεχών του ΣΥΝ η τακτική της ηγεσίας του μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τακτική που σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να αντιβαίνει στα όσα είχαν αποφασιστεί στο θεματικό συνέδριο του κόμματος και να επιβεβαιώνει όσους στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ είχαν κάνει λόγο για ακύρωση στην πράξη των συλλογικών αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ