Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ευρύτατη συσπείρωση για «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»!

Την υποστήριξή τους δήλωσαν οι Κώστας Ζουράρις, Χρήστος Κυπραίος, Χριστίνα Ζαχαροπούλου, Γιάννης Γαλανός και Φιλώτας Πέλιος

Ο Αγάπιος Σαχίνης και το κλιμάκιο της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» (ανάμεσά τους οι Κ. Ζουράρις, Χρ. Ζαχαροπούλου, Χρ. Κυπραίος και Φ. Πέλιος), τη στιγμή που προσέρχονται στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης και το κλιμάκιο της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» (ανάμεσά τους οι Κ. Ζουράρις, Χρ. Ζαχαροπούλου, Χρ. Κυπραίος και Φ. Πέλιος), τη στιγμή που προσέρχονται στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου
Καθημερινά ενισχύεται παραπέρα η ήδη μεγάλη δυναμική της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη. Μέσα από τις συσπειρώσεις που επιτυγχάνονται στον εργαζόμενο λαό της πόλης, αλλά και σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού, της νεολαίας, δυναμώνει η ελπίδα και η προοπτική αλλαγής για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώθηκαν και νέες συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, αλλά και νέες δηλώσεις στήριξης από παράγοντες της Θεσσαλονίκης. Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν οι: Κώστας Ζουράρις, πανεπιστημιακός και Χρήστος Κυπραίος, σύμβουλος στο Δ` Δημοτικό Διαμέρισμα, εκλεγμένος στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Σπ. Βούγια. Επίσης συνυπέγραψαν τη διακήρυξη και δηλώνουν τη στήριξή τους στον Αγάπιο Σαχίνη, ο Γιάννης Γαλανός, ψυχίατρος - συγγραφέας και η Χριστίνα Ζαχαροπούλου, σύμβουλος στο Α` Δημοτικό Διαμέρισμα, εκλεγμένη στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Σπ. Βούγια.

Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε στην 1η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου, στην παραλία της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο της παράταξης. Ανάμεσά τους και ο Φιλώτας Πέλιος, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Με δήλωσή του, ο Α. Σαχίνης σημείωσε ότι «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για όσο το δυνατόν ευρύτερη συσπείρωση γύρω από τις θέσεις της παράταξης, η οποία θα εκφράζεται και με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων που θέλουν να αγωνιστούν για την υλοποίηση μιας πολιτικής που θα λύνει τα προβλήματα του λαού και της πόλης, που θα αντιπαλεύει τις αιτίες που τα δημιουργούν και τα οξύνουν».

Γιατί συντασσόμαστε

Εξηγώντας γιατί στηρίζουν τον Αγάπιο Σαχίνη και συμμετέχουν στην παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», οι προαναφερθέντες δήλωσαν:

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ: «Γιατί είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι ξυλογλύπτης εκπληκτικός. Δεύτερο, γιατί ο Αγάπιος έχει μια σπάνια σύζευξη δύο αρετών. Να είναι ένας ποιητής οραματιστής, δηλαδή άνθρωπος του πεζοδρομίου - αυτό σημαίνει οραματιστής. Οταν έφερε τα τεθωρακισμένα του ΝΑΤΟ στη Λαχαναγορά, νομίζω ήταν έργο τέχνης. Ενα δρώμενο έργο τέχνης, όπου τα γελοία τεθωρακισμένα πήγανε να κουρέψουν λάχανα ή να φάνε λάχανα. Και, από την άλλη, είναι ένας εξαιρετικός τεχνογνώστης στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια καθημερινά πολύπλοκη μηχανή που είναι ένας μεγάλος δήμος.

Ο Αγάπιος απέδειξε ότι είναι - ίσως αυτό το οφείλει και στη λεπτουργό εκείνη σχέση που έχει με την ύλη - ένας λαμπρός μικροαναλυτής και ανασυνθέτης μιας λειτουργίας ενός μεγάλου οργανισμού όπως είναι ο δήμος. Με τον Αγάπιο νομίζω ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει έναν δήμαρχο, ο οποίος ταυτοχρόνως είναι μπροστάρης οραματιστής και καταπληκτικός τεχνολόγος της καθημερινής λειτουργίας ενός Δήμου».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ: «Επειδή το ποιόν του Αγάπιου είναι προσεγμένο και πάντοτε στηρίζεται στην αγάπη και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Και επειδή είδα ότι μέχρι τώρα οι αγώνες του στηρίζονται στο να πετύχουμε μια άλλου είδους πολιτική στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό συντάχθηκα, για να αγωνιστούμε γι' αυτά τα οράματα που έχουμε από καιρό για την πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τώρα, ήταν η ιδέα μας να κάνουμε την Τούμπα - όπου ανήκουμε και ζούμε - έναν ξεχωριστό δήμο. Βλέπουμε ότι τώρα θα πετύχουμε Τουμπιώτη δήμαρχο».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Εχουμε το ίδιο χιούμορ, την ίδια φαντασία, είναι πολύ θεατρικός τύπος, τον πάω πολύ, θα τον στηρίξουμε».

ΦΙΛΩΤΑΣ ΠΕΛΙΟΣ: «Εχει όραμα, προσπαθεί για την πόλη, αγαπάει τη Θεσσαλονίκη. Ο Αγάπιος δεν είναι μόνο στην Αριστοτέλους και στην Τσιμισκή, γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη και τα πεζοδρόμια της Τούμπας, και όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει όραμα και θέλει τη Θεσσαλονίκη να μην είναι μόνον το κέντρο της».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ: «Τάσσομαι ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Δημοτικής Κίνησης του Αγάπιου Σαχίνη, αταλάντευτου αγωνιστή της Αριστεράς, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία αυτή, καταδικάζω τα φαινόμενα ηθικού αμοραλισμού τύπου Σπύρου Βούγια, που με ένα ηθικό - πολιτικό σάλτο μορτάλε πρόδωσε τους αριστερούς πολίτες που τον ψήφισαν. Αλλωστε γι' αυτήν του την πράξη εισέπραξε τα λύτρα με το υπουργιλίκι. Ταυτόχρονα, εύχομαι για μια προσπάθεια επεξεργασίας μιας νέας σύγχρονης πολιτικής πλατφόρμας για μια πολιτική συμπαράταξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς».

Γ. Μπουτάρης: «Δε με ακουμπάνε οι πιέσεις»

Για την επιλογή του να στηρίξει τον Αγάπιο Σαχίνη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και για την απόφασή του να διαχωρίσει τη θέση του από τον Σπ. Βούγια, μίλησε ο Γ. Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο στόχος όλων όσων αγαπούν τη Θεσσαλονίκη είναι η απαλλαγή της από μια δημοτική αρχή, η οποία κάνει μόνο κακό, με την έννοια ότι δεν ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης, αλλά μόνιμα με την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Την προηγούμενη φορά είχα στηρίξει Σπύρο Βούγια, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, κι επιπλέον είχα μια φιλική σχέση, έστω και μακρινή. Πιστεύω και πίστευα ότι η Αριστερά έχει πολύ πιο καλές προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από αυτές που έχει ο σημερινός συνδυασμός Βούγια, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προέκταση της νεοδημοκρατικής αντίληψης πραγμάτων. Απογοητεύτηκα από τον Σπύρο, σίγουρα. Ο,τι πιέσεις και αν είχα, δε με αφορούν, δε με ακουμπάνε. Στήριζα, στηρίζω και θα στηρίζω τον Αγάπιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ