Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κλασικές... εικόνες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι παρακάτω δύο εικόνες είναι από προχτές. Μόνον μερικές ώρες χωρίζει τη μια από την άλλη. Και είναι χαρακτηριστικές - ... κλασικές, πλέον - εικόνες της υποκρισίας και διγλωσσίας του ΠΑΣΟΚ.

Εικόνα πρώτη: Ο Ακης Τσοχατζόπουλος παραβρίσκεται στα εγκαίνια υγραεριοφόρου δεξαμενοπλοίου των ΕΛΠΕ και, ενώ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης φωνάζουν συνθήματα του τύπου: «Σήκω Ανδρέα για να δεις, πώς πουλάν τις μετρητοίς», δηλώνει δημόσια: «Δεν είμαι εδώ σήμερα, διότι ενδιαφέρομαι να ξεπουληθούν τα ΕΛΠΕ, ή να αλλάξει το μάνατζμεν της εταιρίας, ή διότι αποδέχομαι να μεγαλώσει το ποσοστό συμμετοχής του οποιουδήποτε εταίρου πέραν του 23%. Είμαι εδώ για να σας πω ξεκάθαρα ότι ακολουθούμε μια ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ και του κοινωνικού τους ρόλου».

Εικόνα δεύτερη: Την ίδια μέρα, ο Κ. Σημίτης, απαντώντας στον Κ. Καραμανλή, στη Βουλή, έκανε πολύ καθαρό, ότι το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, και προχωρά ικανοποιητικά και, ιδιαίτερα, θα προχωρήσει πολύ περισσότερο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ