Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συγκέντρωση της «Συμπαράταξης» στο Ν. Κόσμο

Στην πλατεία ΙΚΑ, της γειτονιάς που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά στενάζει από τα πολλά προβλήματα, μίλησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Σπ. Χαλβατζής

«Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση σύμμαχο, συμπαραστάτη του λαού στους αγώνες για τη διασφάλιση και επέκταση των κοινωνικών κατακτήσεων, στην ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας. Σ' αυτόν τον αγώνα, θέση έχουν όσοι διεκδικούν να έχουν λόγο για ό,τι γίνεται. Οσοι αρνούνται να γίνουν χειροκροτητές σε σωτήρες». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση των φίλων της «Συμπαράταξης», στην πλατεία ΙΚΑ, στο Νέο Κόσμο. Στην ομιλία του, πέρα από τα γενικότερα ζητήματα, αναφέρθηκε και στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους αυτής της γειτονιάς.

Συγκεκριμένα, στους πολλούς Αθηναίους που συγκεντρώθηκαν να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε: «Απορρίπτουμε τους εντυπωσιασμούς, την πολιτική του "μάρκετινγκ", κάτι που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Επιμένουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα της Αθήνας και της κάθε γειτονιάς, των δημοτών, των εργαζομένων».

Διευκρίνισε ότι η «Συμπαράταξη» συζητά για την ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια, τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ακρωτηριάζουν ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Για τους ελεύθερους χώρους, για το πράσινο, για τη μετατροπή του σε τσιμέντο στο όνομα της Ολυμπιάδας του 2004. Για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και των νέων, των οικονομικών μεταναστών. Προσδιόρισε πως η «Συμπαράταξη» αγωνίζεται, τελικά, για να δρομολογηθούν γενικότερες αλλαγές, που θα αλλάξουν ουσιαστικά τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου.

Εξειδικεύοντας για τα προβλήματα του Νέου Κόσμου αναφέρθηκε: Στα 22 στρέμματα της οδού Λαγουμιτζή, τα οποία οι κάτοικοι διεκδικούν να είναι χώρος πρασίνου και να μην τσιμεντοποιηθούν. Στα σχολεία που λειτουργούν σε δύο βάρδιες, προς δόξαν των υπουργικών ανακοινώσεων ότι η Παιδεία δεν έχει προβλήματα. Στην άναρχη λειτουργία μικροεπιχειρήσεων, συνεργείων αυτοκινήτων, που δυσκολεύουν και την επιχειρηματική δράση των επαγγελματιών, αλλά και των κατοίκων, χωρίς να γίνεται προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε ακόμα: Για τις προσφυγικές κατοικίες της περιοχής, για τις οποίες παλαιότερα υπήρχαν διεκδικήσεις για την ανάπλασή τους, διαβεβαιώνοντας πως η «Συμπαράταξη» θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με τους κατοίκους προς αυτήν την κατεύθυνση. Για τα αυθαίρετα του Αϊ - Γιώργη, όπου υπάρχει απόφαση του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος να μείνουν όπως είναι και να μην αλλάξει ο συντελεστής δόμησης, ωστόσο κάποιοι επιδιώκουν να πολλαπλασιάσουν το υπάρχον τσιμέντο.

Για τις συγκοινωνίες, είπε: Το ΤΡΑΜ προβλέπεται να περάσει από το Ν. Κόσμο, αλλά πρέπει να διαμορφωθούν προϋποθέσεις, ώστε να διευκολύνει την περιοχή και τις συγκοινωνιακές ανάγκες και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Εξάλλου, πρέπει να επεκταθεί η γραμμή του τρόλεϊ του Αγίου Αρτεμίου μέχρι το ΙΚΑ Νέου Κόσμου.

Γενικότερα, στηλίτευσε: Τη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Την περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, χρόνου εργασίας, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον προϋπολογισμό του 2004, που θα ξεπεράσει τα 3 τρισ. δρχ.

«Αγωνιζόμαστε για το κοινωνικό, συλλογικό συμφέρον. Εναντιωνόμαστε στο ιδιοτελές ατομικό όφελος, κέρδος», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε την αντίσταση στη χειραγώγηση των συνειδήσεων και τον αποπροσανατολισμό. Συμβάλλουμε, ώστε η νεολαία να εμπνέεται από αγάπη για τη ζωή, τη γνώση, τη συλλογικότητα, την αισιοδοξία για το αύριο μέσα από τους αγώνες».

  • Σήμερα, ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής κλιμακίου της «Συμπαράταξης», θα περιοδεύσει στις 12.30 μ.μ. στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Παγκρατίου (Φρύνωνος 24 και Φιλολάου).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μείωση προσωπικού και εργαζόμενοι - «λάστιχο»(2006-06-02 00:00:00.0)
Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας(2006-03-18 00:00:00.0)
Πάλη για ελεύθερους χώρους(2006-03-08 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο τα κοινωνικά προβλήματα(2002-12-11 00:00:00.0)
Να εντείνουμε τις προσπάθειες για συσπείρωση και αγωνιστική διεκδίκηση(2002-06-05 00:00:00.0)
Αισιόδοξα στη μάχη των δημοτικών εκλογών(2002-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ