Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Εκδήλωση για την εργατική τάξη

Σήμερα στις 7 μ.μ. στον Περισσό

Μια ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στην εργατική τάξη, πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και ο τίτλος της είναι «Η εργατική τάξη, πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη της εποχής μας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό». Ομιλητής είναι ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΜΕ, και με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, ως παγκόσμιας μέρας αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων, έχει στόχο να τονιστεί ο πρωτοπόρος κοινωνικός και ιστορικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εποχή μας, η μεγάλη της συνδρομή στις κοινωνικές εξελίξεις, ο ηγετικός της ρόλος στις αγωνιστικές παρακαταθήκες των λαών, η προοπτική της ως κοινωνικής δύναμης.

Ειδικά για την εκδήλωση, ομάδα εργασίας του ΚΜΕ επιμελήθηκε και δημιούργησε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, το οποίο αναφέρεται ιστορικά στη γέννηση, ανάπτυξη και γενικότερα στην εξέλιξη του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, έχοντας βεβαίως και διεθνείς αναφορές, μέχρι τις μέρες μας. Μια αναδρομή στο παρελθόν από την ίδρυση του πρώτου σωματείου μέχρι τη δημιουργία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ