Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Μετ' εμποδίων ο δρόμος προς τις εκλογές

Αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΝ και ΝΔ έλαβε χτες το θέμα που ενέσκηψε με την πρώην βουλευτή του ΣΥΝ Νίτσα Λουλέ. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κ. Καραμανλή και του ζήτησε να σταματήσει η σχετική με το θέμα συζήτηση, την οποία ο ίδιος θεωρεί ευθεία ανάμειξη στα εσωτερικά του Συνασπισμού και πρόσκληση σε αποστασία.

Υπενθυμίζουμε πως η Ν. Λουλέ κατέθεσε την παραίτησή της από την ΚΠΕ του ΣΥΝ διαφωνώντας με επιλογές της ηγεσίας του κόμματος και ειδικότερα με τον τρόπο που αυτή χειρίζεται τα ζητήματα των συνεργασιών μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η Ν. Λουλέ δήλωσε πως θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο την υποψήφια δήμαρχο Ντ. Μπακογιάννη, η οποία με τη σειρά της επιβεβαίωσε πως έχει απευθύνει πρόταση στη Ν. Λουλέ να είναι υποψήφια με το συνδυασμό της, πρόταση την οποία η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ δεν έχει ακόμα ούτε αποδεχτεί, αλλά ούτε και απορρίψει. Με αφορμή αυτή τη δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ προέβησαν σε δηλώσεις σε έντονο ύφος χτες, τις οποίες δεν άφησε βέβαια αναπάντητες η Ντ. Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως η Κουμουνδούρου προειδοποίησε τη Ν. Λουλέ πως ενδέχεται να ενεργοποιήσει το καταστατικό, το οποίο προβλέπει και ποινή διαγραφής για τις περιπτώσεις συμμετοχής σε άλλα ψηφοδέλτια πέραν αυτών που στηρίζει ο ΣΥΝ.

Χτες εξάλλου ο πρόεδρος του Συνασπισμού σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» επανέλαβε ότι «ενδεχόμενη συμμετοχή της σε ψηφοδέλτιο το οποίο στηρίζεται από άλλο κόμμα, και είναι σε αντιπαλότητα με τις επιλογές που έχει κάνει ο ΣΥΝ, θέτει θέμα καταστατικού. Τελείωσε το θέμα. Δεν υπάρχει ζήτημα. Δε με αφορούν όλα τα άλλα».

Αναφορικά με τη στάση της Ν. Λουλέ δηλώσεις έκανε χτες και ο Π. Κουναλάκης στη ΝΕΤ, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στην ηγεσία του ΣΥΝ για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τις πρέπουσες αποστάσεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα! Αποστάσεις πρωτίστως, βέβαια, αν όχι αποκλειστικά, από τη ΝΔ, μιας και αμέσως μετά έσπευσε να συμπληρώσει πως στα μεγάλα αστικά κέντρα έπρεπε να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως και μια άλλη πρώην βουλευτής του κόμματος η Στέλλα Αλφιέρη φέρεται να τραβάει το δικό της δρόμο, διαχωρίζοντας τη θέση της από την επιλογή του ΣΥΝ για το Δήμο του Πειραιά και συμμετέχοντας σε μια άλλη δημοτική κίνηση που προχτές έκανε την πρώτη της εμφάνιση.

Η περίπτωσή της όμως αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία έως τώρα τηρεί σιγήν ιχθύος. Ενώ και από την πλευρά της Στ. Αλφιέρη δε γίνονται ξεκάθαρες οι διαθέσεις και οι προθέσεις της. Ετσι παρότι όλα συνηγορούν στο ότι ηγείται μιας νέας δημοτικής κίνησης που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, η ίδια το διαψεύδει και δηλώνει πως πρόκειται απλά για μια συνεργασία πολιτών του Πειραιά και πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε για τα προβλήματα της πόλης. Την ίδια στιγμή όμως δεν απαντά με σαφήνεια στο ερώτημα αν στηρίζει ή όχι τη δημοτική κίνηση και τον υποψήφιο που έχει επιλέξει ο Συνασπισμός για το Δήμο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ