Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλες αντιδράσεις...

Συνεχίστηκαν και χτες οι έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής για τη «φωτογραφική» τροπολογία της κυβέρνησης υπέρ ορισμένων ραδιοσταθμών της Αττικής στους οποίους δίνεται το προνόμιο να εκπέμπουν και από άλλα -πέραν του ενός - σημεία, σε βάρος των πολλών υπόλοιπων σταθμών.

Με δήλωσή της στον «902» η διευθύντρια του σταθμού ΞΕΝΙΟΣ, Τζώρτζια Κοντράρου τόνισε, σχετικά:

«Αυτή η τροπολογία με την οποία προσπαθούν να ενισχύσουν τους λεγόμενους ενημερωτικούς σταθμούς εισάγει μια βαθιά ανισότητα στη μεταχείριση των επιχειρήσεων που λειτουργούν απολύτως νόμιμα και αξιοποιούν ένα δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες.

Οι προϋποθέσεις που έχουν εισαχθεί μέσα από αυτήν την τροπολογία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι σαφέστατο ότι είναι φωτογραφική η διάταξη.

Αλλά δεν μπορεί να έχουν το προνόμιο της ευκρίνειας μόνο οι ενημερωτικοί σταθμοί. Θεωρώ ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και οπωσδήποτε μπορεί να προσβληθεί στο δικαστήριο. Διάταξη νόμου "φωτογραφική" είναι βαθιά αντισυνταγματική».

Στη δική του δήλωση, ο Σωτήρης Φλωράκης, διευθυντής εμπορικού τμήματος του CAPITAL επισήμανε:

«Υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα ώστε κάποιοι ειδησεογραφικοί σταθμοί να εκπέμπουν παντού σ' όλη την Αττική ενάντια στους άλλους σταθμούς, μουσικούς και ενημερωτικούς.

Και εάν το δούμε από την άποψη της ακροαματικότητας, οι σταθμοί που θίγονται έχουν περισσότερη ακροαματικότητα από τους ειδησεογραφικούς σταθμούς, που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.

Και είναι και αντισυνταγματικό. 'Η όλοι πρέπει να εκπέμπουμε σε όλη την Αττική ή όλοι θα έχουμε ένα σημείο εκπομπής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ