Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να διαλυθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ασφαλίτης που «διαδήλωνε» μαζί με τους εργαζόμενους στην πρόσφατη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, συνελήφθη μέσα στην πορεία του ΠΑΜΕ και παραδίδεται στην Αστυνομία
Ο ασφαλίτης που «διαδήλωνε» μαζί με τους εργαζόμενους στην πρόσφατη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, συνελήφθη μέσα στην πορεία του ΠΑΜΕ και παραδίδεται στην Αστυνομία
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, αναφορικά με τους μηχανισμούς παρακολούθησης του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Επίκαιρη Ερώτηση πιο συγκεκριμένα επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Η ύπαρξη και λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης, εκφοβισμού και υπονόμευσης του συνδικαλιστικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος, που αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά με τον εντοπισμό αστυνομικών με πολιτική περιβολή, οι οποίοι παρακολουθούσαν και προσπάθησαν να εισέλθουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς την αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία.

Το γεγονός αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια μεγάλη σειρά παρόμοιων περιστατικών και ασφαλώς συνδέονται με τη γενικότερη αναπροσαρμογή των Σωμάτων Ασφαλείας, των φανερών και κρυφών κατασταλτικών μηχανισμών, η οποία σχεδιάζεται και υλοποιείται στη βάση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποδείξεων των ΗΠΑ - NATO.

Σε κάθε περίπτωση τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι δήθεν η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων δεν αποτελεί αντικείμενο της ΕΛ.ΑΣ. Το αντίθετο συμβαίνει. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, αφού επιτρέπει την αναβίωση μηχανισμών όπως το διαβόητο "Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας" ή/και τη δημιουργία νέων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να διαλυθούν όλοι οι μηχανισμοί παρακολούθησης και υπονόμευσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος που δρουν στα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία πρέπει να εκδημοκρατιστούν και να αναπροσανατολίσουν τη δράση τους στην κατεύθυνση πάταξης της εγκληματικότητας;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ