Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΕΥΤΕΡΕΣ» ΜΑΤΙΕΣ

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ: «Εκ πρώτης όψεως η επιτευχθείσα ιστορική συμφωνία (σ.σ. ΗΠΑ -Ρωσίας για μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου) σηματοδοτεί μια νέα περίοδο ανθηρών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Μια δεύτερη, ωστόσο, πολύ πιο προσεκτική προσέγγιση αναδεικνύει δύο σημαντικές για την Ουάσιγκτον, παραμέτρους. Διευκολύνεται η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς αφ' ενός και αφ' ετέρου περιορίζονται οι αντιδράσεις της Μόσχας στα σχέδια περί αντιπυραυλικής ασπίδας της κυβερνήσεως Μπους» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΕΠΙΖΗΜΙΑ» ΕΠΙΣΚΕΨΗ: «Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δε μεταβαίνει στην Κύπρο ο κ. Κόφι Ανάν, για να ασκήσει πίεση, ώστε να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο, αλλά απλώς για να "προωθήσει" τον γνωστό διάλογο Κληρίδη - Ντενκτάς, η επίσκεψή του δεν έχει νόημα και είναι μάλλον επιζήμια για την υπόθεση της Μεγαλονήσου» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;: «Αμηχανία διακρίνει κανείς στις δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικών για τους "13". Πως να τους αποκαλέσουν; Τρομοκράτες; Κατηγορούμενους; Καταζητούμενους; Επιτέλους: ποιο είναι το έγκλημά τους; Κάπως εύκολα δεχτήκαμε την ισραηλινή εκδοχή για τους 13 Παλαιστίνιους που θα συνεχίσουν, καθώς φαίνεται, να φιλοξενούνται στην Κύπρο..."Με ενοχλεί βαθύτατα η ευκολία με την οποία η Ευρώπη πιστεύει στα ψέματα των Ισραηλινών", λέει στη "Ρεπούμπλικα" η Χανάν Ασράουι, πρώην υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και σήμερα επίσημη εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου. "Οι εξόριστοι της Βηθλεέμ δεν είναι τρομοκράτες. Αντί να ανησυχούν οι ευρωπαϊκές χώρες με την ιδέα της φιλοξενίας τους, καλύτερα θα ήταν να προβληματιστούν με την παράνομη εκδίωξή τους από τα παλαιστινιακά εδάφη» (Μιχ. Μητσός - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ