Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πορείες ειρήνης σ' όλους τους νομούς

Πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή, 19 Μάη

Πορείες ειρήνης πραγματοποιούνται, την ερχόμενη Κυριακή, στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στη Λάρισα, η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι από την πλατεία Τυρνάβου - θα μιλήσει η Δέσποινα Αράπκουλε, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννουλης - και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα μιλήσει ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης, με θέμα «Οι συνέπειες του σύγχρονου πολέμου στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και της Παλαιστίνης», στην οποία μίλησε η Μαριάννα Θεοδωρά, γιατρός, υπεύθυνη του Ιατρικού Τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Στη Μαγνησία, η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Ανακασιάς και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου. Για την καλή προετοιμασία της εκδήλωσης, πραγματοποιείται, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης, σύσκεψη μαζικών φορέων.

Στα Τρίκαλα, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Μεγάλα Καλύβια, στις 6 μ.μ. - θα μιλήσει ο δήμαρχος της περιοχής και θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις - και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.

Στην Καρδίτσα, η πορεία θα ξεκινήσει, στις 7 μ.μ., από το «Δέλτα Καρδίτσας» - θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Κάμπου - και στις 9 μ.μ. θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Σ. Στουρνάρας.

Πριν την κυριακάτικη πορεία, εκδηλώσεις για την ειρήνη θα γίνουν:

  • Μεθαύριο Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο «Παυσίλυπο», με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.
  • Σάββατο, 18 Μάη, στην Καρδιτσομαγούλα, με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη και στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών, που διοργάνωσαν από κοινού στο «Παυσίλυπο» η Επιτροπή Ειρήνης και το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ