Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αμυντική» τακτική

«Αμυνα» απέναντι στην «επικοινωνιακή αντεπίθεση» του ΠΑΣΟΚ, κρατάει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία υποχρεώνεται να απαντά σε ζητήματα που αναδεικνύει η κυβερνητική προπαγανδιστική μηχανή, όπως τα «αριστερά ανοίγματα», η ακροδεξιά, η υποψηφιότητα Καραμηνά στη Σάμο, κ.ο.κ.

Στη Ρηγίλλης επικρατεί πλήρης σύγχυση γύρω από την υποψηφιότητα που θα στηρίξει για την υπερνομαρχία Αθηνών, μετά την αποτυχία της να εξασφαλίσει «αριστερό» υποψήφιο, κίνηση, που, όπως υπολόγιζε, θα προσέδιδε «δυναμική» στην εκλογική εκστρατεία της. Το «κάψιμο» ονομάτων αριστερών υποψηφίων, οι αντιδράσεις εκ των ένδον, η πίεση από την κυβέρνηση για εξουδετέρωση του «αριστερού ανοίγματος», φαίνεται ότι οδηγούν σε τακτική αναδίπλωση την ηγεσία της ΝΔ, η οποία εξετάζει και το ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης, με τη στήριξη ενός κομματικού στελέχους. Το κλίμα βάρυνε μετά και από το χθεσινό «διάβημα» του προέδρου του ΣΥΝ προς τον Κ. Καραμανλή, με αφορμή την περίπτωση της Ν. Λουλέ. Πηγές της Ρηγίλλης επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι αποτελεί συνήθη προεκλογική τακτική η πρόσκληση συνεργασίας σε στελέχη άλλων κομμάτων. Προς το παρόν, πάντως, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή δηλώνουν πως για την υπερνομαρχία Αθήνας «υπάρχει η υποψηφιότητα Κατριβάνου».

Τα στελέχη της ΝΔ θορυβήθηκαν από τη χθεσινή δήλωση Σκανδαλίδη, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «κουβαλάει μαζί της το απόστημα της ακροδεξιάς και στην πρακτική της πολλές φορές αυτό γίνεται κυρίαρχο», προσθέτοντας «αυτό δεν επιτρέπει στη ΝΔ ευρύτερες κινήσεις του βεληνεκούς που θα ήθελε και μόνο εικονικά μπορεί να τις κάνει», αμφισβητώντας έτσι τη δυνατότητά της για «αριστερά ανοίγματα».

Ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η ΝΔ «έχει ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της με την ακροδεξιά», σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που «στερείται καθαρής φυσιογνωμίας και μοιάζει με εκκρεμές, που κινείται πότε από εδώ και πότε από εκεί». Η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε ότι πρόκειται για «μια άκρως αλαζονική αντίληψη» και υποστήριξε ότι «έχουν περάσει οι εποχές που το ΠΑΣΟΚ υπαγόρευε. Η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί διάλογο, συνθέσεις και ανοίγματα, για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών». Η ίδια ανέφερε ότι έχει κάνει πρόταση συνεργασίας στη Ν. Λουλέ για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για το Δήμο Αθηναίων, αλλά δεν ξέρει τι θα κάνει η κ. Λουλέ, «γιατί απλούστατα δεν έχει αποφασίσει».

Θέμα δημιουργήθηκε χθες και με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή Κ. Καραμηνά για δήμαρχο στο Βαθύ Σάμου. Ο Θ. Ρουσόπουλος, που κλήθηκε χθες να σχολιάσει αν έχουν αρθεί οι λόγοι της διαγραφής του, επειδή προκάλεσε τροχαίο, κατά το οποίο σκοτώθηκε μια κοπέλα, απάντησε ότι «η υπόθεση νομικά έχει κλείσει» και μετέθεσε τις ευθύνες στην ...«τοπική κοινωνία, η οποία υπέδειξε τον κ. Καραμηνά ως πρώτο στις δημοσκοπήσεις»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ