Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πορεύονται στο δρόμο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

Την Κυριακή, 19 Μάη, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην πλατεία Συντάγματος

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε συνοικία της Αθήνας και του Πειραιά, την Κυριακή 19 Μάη, θα διαδηλώσουν στο δρόμο του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Χιλιάδες άνθρωποι, την Κυριακή το πρωί, θα πορευτούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα, στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα αποτελέσει και φέτος την κορυφαία εκδήλωση του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας, για το μήνα Μάη, Μήνα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης του λαού, όπως έχει ανακηρυχτεί από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το επίσημο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι οδοιπόροι της ειρήνης είναι το εξής:

  • 08.00: Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης
  • 08.30: Εκκίνηση πορείας
  • 09.30: Νέα Μάκρη - Στάση - Ομιλίες
  • 12.00: Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση - Ομιλίες
  • 13.00: Πικέρμι - Στάση - Ομιλίες
  • 15.30: Παλλήνη - Στάση - Ομιλίες - Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
  • 17.30: Αγία Παρασκευή - Στάση - Ομιλίες
  • 19.30: Πλατεία Συντάγματος - Τερματισμός Πορείας διά της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας - Ομιλίες - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα.
Οδηγίες προς τους οδοιπόρους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί, με ανακοίνωσή της, τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
Λεωφορεία για το Μαραθώνα

- Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων από την Αθήνα στο Μαραθώνα θα διαθέσει δυο πούλμαν, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή, στις 6.30 π.μ., από την Πλατεία Κάνιγγος. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 010.3844.853 και 010.3844.854.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά βάζει πούλμαν για τη Μαραθώνια Πορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7.00 π.μ. για Μαραθώνα και στις 2.00 μ.μ. για Παλλήνη. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 010.4115.026 και 010.4170.714.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης βάζει πούλμαν για την Αγία Παρασκευή, που θα ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ από την οδό Ομήρου 68.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας στις 7.00 π.μ. από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων - Γκύζη - Πολυγώνου, στις 7.00 π.μ. από την πλατεία Γκύζη, στις 7.05 από τη Συμβολή των δρόμων Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους, στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου στις 7.00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη, Ανω Καλαμάκι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ