Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Αγωνιστική Συμπαράταξη» στο Περιστέρι

Ο Παναγιώτης Σοφός υποψήφιος δήμαρχος της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης» που συγκροτούν η ΔΑΣΠ και η «Πρωτοβουλία για το Περιστέρι»

Ο Π. Σοφός (2ος από αριστερά) ανάμεσα στους Κ. Νάο, Γρ. Τυμπλαλέξη και Γ. Κουλούρη
Ο Π. Σοφός (2ος από αριστερά) ανάμεσα στους Κ. Νάο, Γρ. Τυμπλαλέξη και Γ. Κουλούρη
Την απόφαση για κοινή κάθοδο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΥ)», στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Σοφό, επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου» (ΔΑΣΠ) και δημοτικό σύμβουλο, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων ΔΑΣΠ και «Πρωτοβουλία για το Περιστέρι». Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχτές το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η ιστορία, η ταυτότητα, οι θέσεις και η δράση των παρατάξεών μας, δηλώνουν και τη θέλησή μας όχι μόνο για εκλογική συμπαράταξη αλλά, το κυριότερο, για τη δημιουργία του αριστερού αγωνιστικού πόλου στο Περιστέρι, την άλλη πρόταση, τον άλλο δρόμο κόντρα στο τέλμα και τα αδιέξοδα που οδηγεί την πόλη μας ο δικομματισμός και οι εκφραστές του», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Σοφός. «Η απόφαση συνεργασίας των δύο παρατάξεων, επισήμανε, αποτελεί την αρχή, το ξεκίνημα μιας πορείας οικοδόμησης ενός ευρύτερου μετώπου, που έχει στόχο να συναντηθεί και με άλλες δυνάμεις, κινήσεις, προσωπικότητες που επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Να συμβάλλουμε έτσι στην οικοδόμηση ενός ευρύτερου λαϊκού ρεύματος που δε θα σταματήσει στις εκλογές του Οκτώβρη, αλλά θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Αυτήν ακριβώς την ενότητα επιδιώκουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλοι όσοι επέλεξαν και επιλέγουν την άρνηση της σημερινής πολιτικής, την προοπτική ενός άλλου δρόμου σε όφελος του λαού και όχι της πλουτοκρατίας. Εμείς, κατέληξε, επιδιώκουμε ενότητα για την ανατροπή και όχι ενότητα για τη διαχείριση».

Αριστερά, άποψη από την κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου
Αριστερά, άποψη από την κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου
Από την πλευρά του ο Γιάννης Νάος, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για το Περιστέρι», επισήμανε ότι «η κοινή πορεία με τη ΔΑΣΠ δοκιμάστηκε και στηρίχτηκε σε ηθικές αρχές, δεν υπάρχουν εξαρτήσεις» και ότι «η συμπαράταξη στηρίζεται σε πολιτικές διαδρομές και σε πρόσωπα που έχουν το δικό τους ρόλο στην ιστορία». Αναφερόμενος στην επιλογή του Παν. Σοφού ως υποψήφιου δημάρχου τόνισε πως «πρόκειται για αγωνιστή συνεπή, με ήθος και συνέπεια που υπερασπίστηκε με συνέπεια τις θέσεις του χώρου του και των λαϊκών συμφερόντων. Με ίδια θέρμη πιστεύω ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης και ως δήμαρχος».

«Η αντίσταση για μας είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας. Πιστεύουμε πως πρωταγωνιστές του αύριο δεν μπορούν να είναι οι εκφραστές μιας πολιτικής αντιλαϊκών μέτρων και πρακτικών του χτες και του σήμερα» είπε στην ομιλία του ο Γιώργος Κουλούρης, πρώην δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για το Περιστέρι».

Αναφερόμενος στο πρότυπο της δημοτικής αρχής που επιδιώκει η Συμπαράταξη ο Γρ. Τυμπλαλέξης, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣΠ, είπε: «Μια δημοτική αρχή στηριζόμενη από κομμουνιστές, αριστερούς, προοδευτικούς, ζωντανούς ανθρώπους με επικεφαλής τον κομμουνιστή Μήτσο Φωλόπουλο, αποτελεί για μας τους νεότερους και για σας τους παλαιότερους μια παρακαταθήκη και μια μαγιά που σήμερα καλούμαστε στις νέες συνθήκες να την προσαρμόσουμε και να την αξιοποιήσουμε».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η συμπαράταξη θα διευρυνθεί και με άλλους φορείς που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη μιας ουσιαστικής αυτοδιοίκησης που θα στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και θα αποτελέσει ανάχωμα στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων από την κεντρική εξουσία.

Παραβρέθηκαν

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παναρίτη γραμματέα της Ν/Δ Αχτίδας και μέλους της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Στ. Μπούσουλα, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου. Ο Δήμος Καραχάλιος εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Παραβρέθηκαν επίσης: Σπ. Μαγγίνας δημοτικός σύμβουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Στ. Καραχάλιος, Π. Δημητρόπουλος, Ν. Αρβανίτης, Θ. Αυγέρος, Ρ. Σοφού. Οι Δ. Φραγκουλάκης, Κ. Σολδάτος και Α. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του Σωματείου Βιοτεχνών Περιστερίου, Ανδρ. Βαρούχας αντιπρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Π. Λακιώτης ηθοποιός, Κ. Παπλωματάς πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων «Ελλη Αλεξίου», Δ. Σωτηριάδης, μέλος ΔΣ Ενωσης Γονέων - Κηδεμόνων Περιστερίου, Χρ. Στεργιόπουλος πρόεδρος Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Σχολείου, Μ. Σκόρδος πρόεδρος Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού, Ελ. Κατσαρού πρόεδρος 3ου ΤΕΕ , Γ. Στρατηγός γραμματέας ΠΟΕ - ΟΤΑ, Β. Πετρόπουλος μέλος ΔΣ Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, Ιορδ. Μασταύραλης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργατών Δήμου, Φ. Μαζαράκης μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου, Γ. Κατίντζαρος μέλος ΔΣ Εργαζομένων Εργατικής Εστίας, Γ. Πέρρος, γραμματέας ΕΚΑ, Ν. Τσιώκος, από την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Μετάλλου, Δ. Βαρελλάς πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, Γ. Μπουλούμπασης, αντιπρόεδρος Πολιτικών Συνταξιούχων Αθήνας, Ν. Γκουλοσπύρος, πρόεδρος Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Περιστερίου, Λ. Κουτσινός, από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Γ. Τιγκινάκας αντιπρόεδρος Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ανθούπολης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ