Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Πρόσκληση για ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Σήμερα η σύσκεψη για τη συγκρότηση της κίνησης στην Αθήνα. Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση κίνησης υπό τον τίτλο «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη 16 του Μάη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Συντονιστικό Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και στο λαό της Αθήνας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1).

Σκοπός της κίνησης είναι να αναπτυχθεί παραπέρα ένα πολύμορφο φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το οποίο θα κορυφωθεί με πανελλαδική κινητοποίηση τις μέρες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 του Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Γιώργος Καταχανάς, μέλος της Γραμματείας του Συντονιστικού, για τον σκοπό της αυριανής σύσκεψης, επισήμανε ότι απαιτείται να αναπτυχθεί και στην Αθήνα μια πολύμορφη δράση που θα κορυφωθεί τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη καθώς: «Μέτρα όπως αυτά που παίρνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, την επέκταση της μερικής απασχόλησης, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και άλλα, μπήκαν και θα μπαίνουν από τους ηγέτες της ΕΕ σ' αυτές τις συνόδους ως στόχοι για την ανταγωνιστικότητα, δήθεν, των κρατών, ενώ στην ουσία είναι η ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Πάντα όμως το θύμα είναι ένα και μοναδικό, οι ίδιοι οι λαοί».

Γι' αυτό, υπογραμμίζει στη συνέχεια, στόχος των εργαζομένων είναι «να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από τους μαζικούς τους φορείς, να κάνουν το πρώτο βήμα συμμετέχοντας στη σύσκεψη και στις κινητοποιήσεις. Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας πρέπει να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου».

Αναλύοντας, τέλος, τους στόχους της Κίνησης τονίζει ότι είναι «η ενεργοποίηση όλων των λαϊκών στρωμάτων που καταπιέζονται από αυτή την πολιτική της ΕΕ. Να δραστηριοποιηθούν και να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον Ιούνη του 2003, όπου όλοι μαζί να συγκλίνουμε στις μαζικότατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ