Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Βλοχό και Κεραμίδι

RIZOSPASTIS

Στα χωριά Βλοχό και Κεραμίδι ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλία, το πρωί της Παρασκευής, όπου και συνομίλησε με κατοίκους αυτών των πληγέντων χωριών από τις καταστροφικές πλημμύρες, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Οι κάτοικοι των χωριών ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάνοντας λόγο για παντελή εγκατάλειψη από το κράτος και την κυβέρνηση, και ζήτησαν την υποστήριξη του ΚΚΕ για να μπορέσουν να αναδειχθούν τα προβλήματά τους στη Βουλή και να δοθούν λύσεις.

Κατά τη συνομιλία του με τους κατοίκους ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί με τα αιτήματα των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα της μετεγκατάστασης επεσήμανε ότι πρέπει να λυθεί σύντομα, να ξέρει ο κόσμος πού θα πάει, με ποιες προϋποθέσεις, ενώ πρέπει να λυθεί και το ζήτημα του επιδόματος ενοικίου, καθώς δεν επιτρέπεται να μη δίνεται στις οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, που είναι έξω από τα σπίτια τους, που δεν έχουν παραγωγή, άρα και εισόδημα. Επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να έρχονται λογαριασμοί ρεύματος και νερού σε σπίτια που είναι εγκαταλελειμμένα, κλειστά, ακατοίκητα, ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση, το κράτος, οι αρμόδιοι μπορούν να λύσουν άμεσα.

Ενημέρωσε τους κατοίκους ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει την παραγραφή των χρεών των πληγέντων, είτε στην εφορία είτε στις τράπεζες, και για όσους ίσως βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα να υπάρξει παράταση των αποπληρωμών, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουν να ορθοποδήσουν, να σταθούν στα πόδια τους. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του Κόμματος - την οποία έχει καταθέσει και στη Βουλή - για 100% αποζημίωση των ζημιών, ζήτημα το οποίο το ΚΚΕ θα επαναφέρει με Ερώτησή του στη Βουλή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, για να αναδειχθούν συνολικά τα προβλήματα των πληγέντων των χωριών της Καρδίτσας.

Σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εστίες μολύνσεων, ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα αεροψεκασμοί για τα κουνούπια, καθότι το καλοκαίρι ήδη μπαίνει, και μαζί με αυτό να παρθούν και τα υπόλοιπα μέτρα, όπως να φτιαχτούν τα αναχώματα, τα φράγματα, οι διαπλατύνσεις και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γίνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ