Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒΗ ΜΩΡΑΪΤΗ
Είδαμε στην πράξη τη στήριξη του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

«Ολο αυτό το διάστημα, που η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να πάρει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας, είναι ιδιαίτερα ικανή να βάζει απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο, να βάζει POS στα Κέντρα Υγείας του νομού μας για να πληρώνουν με κάρτα οι ασθενείς, λες και πάνε στο σούπερ μάρκετ». Αυτό τόνισε η Σέβη Μωραΐτη, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων των ΚΥ νομού Καρδίτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όλους αυτούς τους μήνες ακούραστα το σωματείο μας δίνει μάχη για την ενίσχυση της ΠΦΥ στον νομό μας.

Σε συντονισμό και κοινή δράση με τους αγρότες και άλλους μαζικούς φορείς δίνουμε αγώνα για την επαναλειτουργία του ΚΥ Παλαμά. Πήραμε μέρος στο μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν πάνω από 100 φορείς. Μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα δώσαμε κοινούς αγώνες.

Συγκλονιστική απάντηση δώσαμε επίσης και στην τελευταία μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη, που φωνάξαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πως το έγκλημα στα Τέμπη έχει τους ίδιους ενόχους, την πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή και την υγεία μας ως κόστος.

Ο,τι καταφέραμε έως τώρα το κερδίσαμε μέσα από τον μαζικό και συλλογικό μας αγώνα, με τον συντονισμό και την ενότητά μας. Δεν περιμένουμε από κανέναν επίδοξο "σωτήρα" να μας λύσει τα προβλήματά μας. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης αυτοί που μας τα δημιουργούν.

Εκτός όμως απ' τη δράση μας στο κίνημα, χρειάζεται να κάνουμε και την κατάλληλη πολιτική επιλογή. Να επιλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης και σύγκρουσης με τις πολιτικές που μας άφησαν απροστάτευτους στην πανδημία είτε σε φυσικές καταστροφές.

Η πραγματική αντιπολίτευση είναι στους δρόμους του αγώνα και της σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική.

Ολο αυτό το διάστημα είδαμε στην πράξη τη στήριξη που μας δώσατε ως Κόμμα και αισθανόμαστε πιο δυνατοί όταν είστε δίπλα μας. Ξέρουμε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό μας και δίνει μαζί μας τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ