Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ποινικές διώξεις κατόπιν εορτής για βουλευτές των «Σπαρτιατών»

Διώκεται και ο έγκλειστος ναζιστής εγκληματίας Κασιδιάρης για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

Την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», αλλά και κατά του έγκλειστου εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλειο Στίγκα.

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Β. Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο «κόμμα» του, κάνοντας λόγο για «Greek Mafia» και «Don Corleone», η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα και μετά την ολοκλήρωσή της έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη αφορά τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το φασιστικό μόρφωμα κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές καθώς, από ό,τι προέκυψε, ο Κασιδιάρης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο, αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Αυτό στηρίχτηκε στην ύπαρξη στοιχείων ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που απαγορεύεται - με βάση τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ - τόσο για τον ίδιο, όσο και για άλλους έγκλειστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Αποδεικνύεται ωστόσο από τις κατόπιν εορτής διώξεις πως ο νόμος αυτός είναι «ακορντεόν» για το αστικό πολιτικό σύστημα και σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζει τη δράση των φασιστών, ή και την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Παράλληλα, η κ. Αδειλίνη παρήγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήρη Μεταξά για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς μετείχε στις επαφές του Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές. Μετά την πρόταση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» Γ. Μανούσος και ο Γ. Δημητροκάλης ανεξαρτητοποιήθηκαν, καταγγέλλοντας τον πρώην επικεφαλής τους.

Μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τους φασίστες

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ σημειώνει για την εξέλιξη:

«Κανένας δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις διαπιστώσεις της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις διώξεις σε βάρος έντεκα βουλευτών των "Σπαρτιατών" και του Ηλ. Κασιδιάρη για "εξαπάτηση του εκλογικού σώματος".

Αλλωστε, οι ίδιοι οι βουλευτές των "Σπαρτιατών" από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους ευχαρίστησαν τον Ηλ. Κασιδιάρη για τη στήριξή του και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του προέδρου του κόμματος, που "εξαιρέθηκε" από το κατηγορητήριο. Επιπλέον, όλους αυτούς τους μήνες έχουν αναδειχθεί οι εθνικιστικές, ρατσιστικές τους θέσεις.

Αυτό βέβαια που επείγει πάνω από όλα είναι να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, που έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα είναι ακόμα σε εξέλιξη, και να καταδικαστούν τελεσίδικα οι ναζιστές εγκληματίες.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό, δυναμώνοντας την πάλη του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στο κράτος του, που τον γεννά και τον θρέφει, για να τον αξιοποιεί ανάλογα με τις αντιδραστικές επιδιώξεις του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ