Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΟΠΟΥΛΟΣ
Μας αναγκάζουν να γυρίσουμε στον βούρκο!

RIZOSPASTIS

Ο Χρήστος Λαϊόπουλος, κάτοικος Βλοχού, σημείωσε ότι «έρχομαι απ' τον Βλοχό, ένα χωριό - φάντασμα. Εφτά μήνες πέρασαν και είμαστε στο έλεος! Δεν έχουμε πάρει επιδότηση ενοικίου, μόνο 7 οικογένειες έχουν πάρει. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Νοικιάζουμε σπίτια, έχουμε παιδιά που σπουδάζουν. Να τα γυρίσουμε πίσω; Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Εφτά μήνες και μας στέλνουν χαρτιά να πληρώσουμε ρεύμα», δείχνοντας... λογαριασμό της ΔΕΗ σε ένα χωριό εγκαταλελειμμένο.

«Εκατόν δεκαπέντε οικογένειες ζητάμε τη μετεγκατάσταση και ο πρωθυπουργός θέλει ομόφωνη απόφαση. Μα μέσα σε ένα σπίτι υπάρχει διαφωνία, πώς να συμφωνήσουν 200 οικογένειες;», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι από τις 140 μόνιμες οικογένειες στον Βλοχό οι 115 συμφωνούν. «Μας αναγκάζουν να γυρίσουμε στον βούρκο! Πού θα μείνουμε; Θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε στον Βλοχό και να μείνουμε μέσα στον βούρκο, σε υγειονομική βόμβα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε το ΚΚΕ «για τη βοήθεια που μας παρείχε. Ηταν οι μοναδικοί που ήρθαν με βάρκα και μας έφεραν τρόφιμα και νερό, παιδιά απ' την Αθήνα, φοιτητές που μπήκαν μέσα στα λασπόνερα και βγάλανε τα πράγματά μας, ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ"». «Κάντε κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. Χάσαμε τα σπίτια μας, χάνουμε και τα παιδιά μας, δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ