Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Μαφιόζικη επίθεση σε εκλεγμένο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από μασκοφόρο δημοτικό σύμβουλο του Μπέου

Αμεση απάντηση από την ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με συγκέντρωση στο δημαρχείο, με απαίτηση να απομακρυνθεί άμεσα ο τραμπούκος | Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Κ. Γαργάλας μετά την επίθεση
Ο Κ. Γαργάλας μετά την επίθεση
Επίθεση με μεθόδους υποκόσμου δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Γαργάλας, από δημοτικό σύμβουλο του Αχ. Μπέου, ο οποίος εισέβαλε φορώντας μάσκα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και χτύπησε στοχευμένα τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ εν ψυχρώ στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι κυνήγησαν τον μασκοφόρο στις σκάλες και του έβγαλαν τη μάσκα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του. Πρόκειται για τον Βασίλη Ζαχείλα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ). Ο Κώστας Γαργάλας μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αμεση ήταν η απάντηση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, η οποία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «η δημοτική αρχή και ο κ. Μπέος προσωπικά είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης. Ενοχλεί η παράταξη του ΚΚΕ, γιατί με τις θέσεις και τη δράση της εναντιώνεται με συνέπεια στη δημοτική αρχή, αποκαλύπτει την αντιλαϊκή της πολιτική στον δήμο, τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κατά γράμμα υλοποίηση της κυβερνητικής επίθεσης σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες της πόλης. Η δημοτική αρχή Μπέου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα καθώς προχωρά στην πόλη όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και με κάθε τρόπο».

Από τη διαμαρτυρία στο δημαρχείο
Από τη διαμαρτυρία στο δημαρχείο
Ακολούθησε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο δημαρχείο Βόλου, απ' όπου ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, και συνολικά η δημοτική αρχή είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μπροστά και μέσα στο δημαρχείο.

Στη συγκέντρωση έγινε ξεκάθαρη η απαίτηση να απομακρυνθεί άμεσα ο Β. Ζαχείλας από δημοτικός σύμβουλος, να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες για τη δίωξη και την παραδειγματική καταδίκη του. Ταυτόχρονα, στάλθηκε μήνυμα ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στη δημοτική αρχή και την πολιτική της, που είναι πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, με κατά γράμμα υλοποίηση της κυβερνητικής επίθεσης σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες της πόλης.

Οι μαφιόζικες επιθέσεις δεν τρομοκρατούν το ΚΚΕ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ «καταγγέλλει τη βρώμικη, τραμπούκικη επίθεση μασκοφόρου, εκλεγμένου με τη δημοτική αρχή Μπέου, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστα Γαργάλα». Και προσθέτει:

«Είναι δεδομένο ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με τη δράση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον Βόλο και με την προσωπική συμβολή του Κώστα Γαργάλα, για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών της πλειοψηφίας Μπέου, σε διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα, για τα "επενδυτικά τους σχέδια" στο λιμάνι της πόλης και τον σταθμό αποθήκευσης - επαναεριοποίησης LNG, τις επικίνδυνες συνέπειές τους στην υγεία του λαού του Βόλου και στο περιβάλλον.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η μαφιόζικη επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο μέρες μετά την παρέμβαση του Κώστα Γαργάλα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, με τη συμμετοχή φορέων και της Μαγνησίας, όπου κατήγγειλε τη δράση ενός "κουβαριού συμφερόντων" που λυμαίνονται την πόλη του Βόλου.

Οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες επιθέσεις δεν τρομοκρατούν το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του, αντίθετα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της δράσης και των αποκαλύψεών του. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουν το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" Βόλου, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική του αντιδραστικού δημάρχου και υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ