Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή

Την Κυριακή 28/4 με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ

Εργατικό - λαϊκό αγώνα δρόμου από το Χαϊδάρι μέχρι την Καισαριανή οργανώνουν την Κυριακή 28 Απρίλη τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας, με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15, εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «Καραϊσκάκη Α'», και θα τερματίσει στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τόπο εκτελέσεων. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Τα Εργατικά Κέντρα καλούν τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στον εργατικό - λαϊκό αγώνα δρόμου, τονίζοντας:

«Στη διαδρομή από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή οι μελλοθάνατοι πετούν στον δρόμο σημειώματα για τους δικούς τους ανθρώπους, τους αγαπημένους τους, τη μάνα τους, τα αδέρφια τους, τους συντρόφους τους, τους συναγωνιστές τους. Οι περαστικοί έκαναν τον ταχυδρόμο. Τα έπαιρναν και τα πήγαιναν εκεί που έπρεπε.Το μήνυμά τους θα το μεταφέρουμε ξανά σήμερα, 80 χρόνια μετά, κρατώντας ζωντανή τη θυσία τους, οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον αγώνα δρόμου στα βήματα της Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ