Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Πάτρα επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, απ' τον οποίο ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή.

Αμέσως μετά είχε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η οποία τον ενημέρωσε για την πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου στην κατεύθυνση της διεκδίκησης λύσεων, οργάνωσης του αγώνα, προσέλκυσης νέων ανθρώπων στα συνδικάτα. Επίσης, επισκέφτηκε την πυρόπληκτη κοινότητα Σουλίου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στο κοινοτικό γραφείο με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την πυρκαγιά και τα αιτήματα των πληγέντων.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου της ΠΕ και Γραμματέας Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ, Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

***

Το βράδυ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε μαζική εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το Κόμμα, στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος», που υποδέχτηκε μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργάτες και υπαλλήλους από τις συνοικίες της Πάτρας, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, γιατρούς και εργαζόμενους από το χώρο της Υγείας, ανθρώπους του Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη νεολαία, που επιλέγουν τον δρόμο της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και έδωσαν το «παρών» τηρώντας τα επιβαλλόμενα απ' την πανδημία μέτρα προστασίας.

Το άνοιγμα έκανε ο Θ. Μπίμπας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε επίσης την Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και του συγκροτήματος του Αθλητικού Κέντρου για τη διάθεση του χώρου, τους εργαζόμενους του Σταδίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις απ' τους Χαράλαμπο Θεοδοσόπουλο, σμήναρχο ε.α., Κώστα Δραγώτη, διευθυντή της ΜΕΘ στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», Νίκο Κουφαλάκο, πρόεδρο του Σωματείου διανομέων - ντελιβεράδων νομού Αχαΐας, Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχο Πατρέων, Τασία Τογιοπούλου, δικηγόρο και αντιδήμαρχο Πατρέων, Βαγγέλη Λάζο, από την Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων Σουλίου, Ανδρέα Μάζη, χειρουργό, και Βαγγέλη Κατσιακούλη, γαστρεντερολόγο, αντιδήμαρχο Πατρέων.Το άνοιγμα έκανε ο Θ. Μπίμπας ευχαριστώντας καταρχάς την Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και του συγκροτήματος του Αθλητικού Κέντρου για τη διάθεση του χώρου, τους εργαζόμενους του Σταδίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, όπως και τους χαιρετισμούς από τη χτεσινή εκδήλωση και το ρεπορτάζ από τη συνάντηση στον δήμο Πατρέων. Το υπόλοιπο ρεπορτάζ από τις συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο και τους πυρόπληκτους θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ