Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
«Παραιτηθείτε»: Απάντηση - ντροπή στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις για κατάρρευση του δικτύου οξυγόνου

Τα έγγραφα που αποτυπώνουν την αγωνία του προσωπικού του «Θριάσιου» Νοσοκομείου
Τα έγγραφα που αποτυπώνουν την αγωνία του προσωπικού του «Θριάσιου» Νοσοκομείου
«H παροχή οξυγόνου είναι οριακή και δεν είναι δυνατόν κανείς να εγγυηθεί για την ασφαλή κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών. Οι μετρήσεις της πίεσης οξυγόνου που γίνονται αδιαλείπτως δείχνουν τάσεις επιδείνωσης και είμαστε μόλις στην αρχή της εφημερίας»: Τα παραπάνω λόγια απόγνωσης διατυπώνονταν σε «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία στις 10/3 προς τη διοίκηση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Μάλιστα, η διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας, απευθυνόμενη εγγράφως στη 2η ΥΠΕ, καλούσε «κατεπειγόντως στο κλείσιμο της εφημερίας (...) ώστε να παρέχουμε στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς επαρκή ποσότητα οξυγόνου και να μην μπει σε κίνδυνο όλο το νοσοκομείο, με νέες εισαγωγές που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του δικτύου».

Μπροστά στις παραπάνω τραγικές προειδοποιήσεις, που δείχνουν ότι η λειτουργία του νοσοκομείου είναι σε τεντωμένο σχοινί, η απάντηση της, διορισμένης από την κυβέρνηση, διοίκησης της 2ης ΥΠΕ προς τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ήταν να ...παραιτηθεί!

Η απαράδεκτη στάση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, που καταγγέλλει την 2η ΥΠΕ, που αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του «Θριάσιου», ζητάει παραιτήσεις. «Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών που αγωνίζονται και αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σχεδιαζόμενη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας"», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει: «Αντί να επιχειρούν να "φιμώσουν" υγειονομικούς, ο διοικητής της 2η ΥΠΕ και η κυβέρνηση να "φροντίσουν" να επιτάξουν τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να ενισχύσουν τις δημόσιες μονάδες Υγείας - με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων - για να μην "καταρρεύσουν" κάτω από το βάρος του 3ου κύματος της επιδημίας».


Σημειώνεται ότι στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, από τα 17 κρεβάτια ΜΕΘ μέχρι χτες το μεσημέρι τα 16 ήταν γεμάτα, οι 74 απλές κλίνες έχουν πάνω από 100% πληρότητα και νοσηλεύονται 86 ασθενείς, ενώ 16 ειδικευμένοι παθολόγοι και πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, Covid και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (αναχώρηση πούλμαν από το «Θριάσιο» νοσοκομείου στις 11 π.μ. και από το Δημ. Πάρκινγκ Ελευσίνας στις 11.15 π.μ.). Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και Σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Ελλειψη οξυγόνου και στο Νοσοκομείο Νίκαιας

«Το σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου ήδη παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους μηχανικά αεριζόμενους ασθενείς όσο και τους μη διασωληνωμένους ασθενείς. Απλούστατα δεν μπορεί να αντέξει τόσους ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα οξυγόνο. Και τώρα ασκούνται πιέσεις να νοσηλεύονται συνολικά (...) πάνω από 140 ασθενείς COVID (...) Λείπει απαραίτητος εξοπλισμός (π.χ. συσκευές οξυγόνου high flow και αναπνευστήρες)», καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση Γιατρών στο Νοσοκομείο Νίκαιας, με απόφασή της. Ηδη στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πάνω από 120 ασθενείς COVID-19, «τους περισσότερους από αυτούς υπό άθλιες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με ανεπαρκέστατες υποδομές που απλά ήταν "βαφτίσια" προϋπαρχουσών κλινικών και θαλάμων σε "πτέρυγες νοσηλείας COVID" απλά με το κόλλημα ενός χαρτιού σε μια πόρτα με σελοτέιπ (Πνευμονολογική, Β' και Γ' Παθολογική κλινική)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στον αέρα» η επαναφορά της λειτουργίας τους από το καθεστώς της «μίας νόσου»(19/5/2021)
Καταγγέλλουν συνθήκες νοσηλείας που δεν τις βάζει ανθρώπου νους(24/3/2021)
Ανιση μάχη δίνουν οι υγειονομικοί με τις τραγικές ελλείψεις και την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική(5/3/2021)
Ξανά αθωράκιστα και στο «κόκκινο» με ευθύνη της κυβέρνησης(16/2/2021)
Ολοένα και πιο εκρηκτική η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία(18/11/2020)
Σε οριακή κατάσταση χωρίς κανένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης ακόμα και σήμερα(17/11/2020)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org