Μάλιστα, η διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας, απευθυνόμενη εγγράφως στη 2η ΥΠΕ, καλούσε «κατεπειγόντως στο κλείσιμο της εφημερίας (...) ώστε να παρέχουμε στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς επαρκή ποσότητα οξυγόνου και να μην μπει σε κίνδυνο όλο το νοσοκομείο, με νέες εισαγωγές που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του δικτύου».
Μπροστά στις παραπάνω τραγικές προειδοποιήσεις, που δείχνουν ότι η λειτουργία του νοσοκομείου είναι σε τεντωμένο σχοινί, η απάντηση της, διορισμένης από την κυβέρνηση, διοίκησης της 2ης ΥΠΕ προς τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ήταν να ...παραιτηθεί!
Η απαράδεκτη στάση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, που καταγγέλλει την 2η ΥΠΕ, που αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του «Θριάσιου», ζητάει παραιτήσεις. «Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών που αγωνίζονται και αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σχεδιαζόμενη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας"», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει: «Αντί να επιχειρούν να "φιμώσουν" υγειονομικούς, ο διοικητής της 2η ΥΠΕ και η κυβέρνηση να "φροντίσουν" να επιτάξουν τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να ενισχύσουν τις δημόσιες μονάδες Υγείας - με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων - για να μην "καταρρεύσουν" κάτω από το βάρος του 3ου κύματος της επιδημίας».
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (αναχώρηση πούλμαν από το «Θριάσιο» νοσοκομείου στις 11 π.μ. και από το Δημ. Πάρκινγκ Ελευσίνας στις 11.15 π.μ.). Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και Σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.
«Το σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου ήδη παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους μηχανικά αεριζόμενους ασθενείς όσο και τους μη διασωληνωμένους ασθενείς. Απλούστατα δεν μπορεί να αντέξει τόσους ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα οξυγόνο. Και τώρα ασκούνται πιέσεις να νοσηλεύονται συνολικά (...) πάνω από 140 ασθενείς COVID (...) Λείπει απαραίτητος εξοπλισμός (π.χ. συσκευές οξυγόνου high flow και αναπνευστήρες)», καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση Γιατρών στο Νοσοκομείο Νίκαιας, με απόφασή της. Ηδη στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πάνω από 120 ασθενείς COVID-19, «τους περισσότερους από αυτούς υπό άθλιες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με ανεπαρκέστατες υποδομές που απλά ήταν "βαφτίσια" προϋπαρχουσών κλινικών και θαλάμων σε "πτέρυγες νοσηλείας COVID" απλά με το κόλλημα ενός χαρτιού σε μια πόρτα με σελοτέιπ (Πνευμονολογική, Β' και Γ' Παθολογική κλινική)».