Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Στο σφυρί «φιλέτα» 200 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη για ... ιερές μπίζνες

«

Στο σφυρί» βγάζει η Εκκλησία της Ελλάδος 17 ακίνητα στο δήμο Βουλιαγμένης, συνολικής έκτασης πάνω από 190 στρέμματα, που φέρονται να είναι «εκκλησιαστική περιουσία», μέχρι τις 23 Απρίλη 2021! Πρόκειται για εκτάσεις - «φιλέτα» ακόμα και σε περιοχές που προστατεύονται από το καθεστώς NATURA, στο Λαιμό, την περιοχή του Ορφανοτροφείου, το Οικοδομικό Τετράγωνο δίπλα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και αλλού, που και στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια εκποίησης, χωρίς επιτυχία!

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Μάρτη, δημοσιεύτηκε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας, όπου προκύπτει πως διατίθενται προς εκποίηση 6 οικόπεδα και 17 εκτάσεις που - όπως αναφέρουν - είναι πολεοδομικώς ατακτοποίητες... Δηλαδή, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες.

Οπως φαίνεται όμως, η κυβέρνηση φρόντισε και με τον τελευταίο νόμο την περασμένη βδομάδα να άρει την όποια προστασία στις εκτάσεις NATURA και ταυτόχρονα να αναστείλει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλίες, αιγιαλό και λίμνες, με στόχο να ξεκινήσει ένα επιχειρηματικό μπαράζ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι καθόλου άσχετη με το συνολικό επενδυτικό σχέδιο στο παραλιακό μέτωπο, μιας και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα εξής έργα: Κατασκευή ενός επιχειρηματικού χώρου - μεγαθηρίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μαρίνα Αλίμου, μαρίνα Βουλιαγμένης, παραχώρηση παραλιών στη Βούλα σε επιχειρηματίες, σχεδιασμοί για τον Υμηττό με αφορμή και το νέο Προεδρικό Διάταγμα, εκτεταμένες αγοραπωλησίες σε όλη τη νοτιοανατολική Αττική κ.λπ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Εκκλησία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεδομένου ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα που συνδέονται με τα υπόλοιπα έργα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org