Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Αυξάνονται νεκροί, διασωληνωμένοι, νέες εισαγωγές, μειώνονται τα τεστ

Ο καιρός, οι μεταλλάξεις και οι συνωστισμοί φταίνε κατά την κυβέρνηση

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των νεκρών, των διασωληνωμένων, των νέων εισαγωγών, και παρ' όλα αυτά μειώνεται ο αριθμός των - έτσι κι αλλιώς ελάχιστων - τεστ στην κοινότητα.

Χτες καταγράφηκαν 51 θάνατοι και πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών αγγίζει τις 7.000 (έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι), ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1,2%).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας (μέσω ΕΚΑΒ) είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13,09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 2.570, παρόλο που χτες μειώθηκαν κατά σχεδόν 2.000 τα τεστ (σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο μέρες έχουν μειωθεί κατά πάνω από 10.000). Από τα 2.570 νέα κρούσματα, 136 είναι υπό διερεύνηση, 1.282 εντοπίστηκαν στην Αττική (317 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, 226 στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς, 210 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 160 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 144 στον Νότιο Τομέα Αθηνών, 141 στην Ανατολική Αττική, 67 στη Δυτική Αττική και 17 στα νησιά), 229 στη Θεσσαλονίκη, 131 στην Αχαΐα. 27 Περιφερειακές Ενότητες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων: 82 στη Λάρισα, από 48 σε Εύβοια και Ηράκλειο, 40 στην Κορινθία, 35 στη Βοιωτία, από 34 σε Χαλκιδική και Κοζάνη.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.098 κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών, εκ των οποίων τα 1.287 της μετάλλαξης της Μ. Βρετανίας εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 43 από τα συνολικά 51 της μετάλλαξης της Ν. Αφρικής εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς» απέδωσε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τη «μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα», επιμένοντας μάλιστα ότι «βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός», στοχοποιώντας κατά βάση κινητοποιήσεις και αποσιωπώντας την έλλειψη βασικών μέτρων θωράκισης του συστήματος Υγείας, η ευθύνη για την οποία βαραίνει την κυβέρνηση.

Επικαλέστηκε το «έκτακτο σχέδιο» του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει μέτρα για τη μετατροπή ολόκληρου του συστήματος σε μίας νόσου, και προειδοποίησε για «τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες». Χαρακτήρισε «προτεραιότητα» της κυβέρνησης την «επαναλειτουργία σταδιακά τομέων της οικονομίας, μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, και με τη βοήθεια των εμβολιασμών που επιταχύνονται για να μπορέσουμε πλέον να μπούμε σε άλλη φάση από τον Απρίλιο, Μάιο και μετά». Επανέλαβε τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, που δείχνουν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων του κλάδου, ενώ για τις δόσεις των εμβολίων παρέπεμψε για «αυξημένες παραδόσεις στο δεύτερο τρίμηνο του έτους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org