Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αστυνομικό ... δαιμόνιο στην Πετρούπολη

Σε παρακολουθήσεις περιοδειών του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς φαίνεται ότι φιλοδοξούν να ξεδιπλώσουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο τα λαγωνικά της αστυνομίας, κάτι που τις τελευταίες μέρες φαίνεται πιο έντονα στην Πετρούπολη, όπου έχουν πάρει στο κατόπι στελέχη του Κόμματος που πραγματοποιούν συζητήσεις με εργαζόμενους της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε προχτές το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Πετρούπολης, όπου πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Το περιπολικό ήταν σταθμευμένο στον χώρο, και όταν ρωτήθηκαν οι αστυνομικοί για την παρουσία τους, τη μία απαντούσαν ότι έτυχε να παρκάρουν εκεί το προηγούμενο βράδυ και την άλλη ότι ήθελαν να μάθουν αν πρόκειται να γίνει συγκέντρωση και πορεία μετά την περιοδεία (στις 8 το πρωί!), ώστε να πάρουν μέτρα.

Σε συνέχεια των σχετικών «ανησυχιών» της ΕΛ.ΑΣ., χτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Βαγγέλη Σίμου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και πρώην δημάρχου Πετρούπολης, σε επισιτιστικά καταστήματα της πόλης, εμφανίστηκαν ένα περιπολικό και ένα δίκυκλο της ΕΛ.ΑΣ. Πριν από την περιοδεία, μάλιστα, το τοπικό ΑΤ είχε ζητήσει ενημέρωση από το στέλεχος του Κόμματος σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει...

Σημειωτέον, σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιες «ερευνητικές προσπάθειες» γίνονται από αστυνομικά τμήματα και σε άλλους χώρους δουλειάς όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις ή περιοδείες του ΚΚΕ, οι οποίες μάλιστα είναι ανακοινωμένες στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Αττικής του Κόμματος, που περιλαμβάνει δεκάδες τέτοιες δραστηριότητες καθημερινά.

Ηρεμήστε κ. διοικητά...

«Καλούμε τον διοικητή του ΑΤ Πετρούπολης να ανακτήσει την ψυχραιμία του και να ηρεμήσει!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Β. Σίμος για τα παραπάνω περιστατικά και τονίζει:

«Τις τελευταίες δυο μέρες, στις περιοδείες και εξορμήσεις που πραγματοποιούμε σε δημοτικές εγκαταστάσεις και στην κεντρική λεωφόρο του δήμου, προκειμένου να ενημερώσουμε το λαό της πόλης για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, έχουμε τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και της Ασφάλειας, έπειτα και από τηλεφώνημα του διοικητή, για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται.

Απ' ό,τι φαίνεται δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Μιλάμε για εξορμήσεις και περιοδείες που είναι μάλιστα δημοσιευμένες.

Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία και να αφεθούν κατά μέρος οι αστείες δικαιολογίες περί του ...τεταμένου κλίματος των ημερών και των "επιπλέον μέτρων πρόληψης"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής(2/3/2021)
Στη Ν. Ιωνία ψήφισε ο Δ. Κουτσούμπας(3/6/2019)
Εξορμούν στην περιοχή με την ανακοίνωση για τις πυρκαγιές(27/7/2018)
Περιοδείες του ΚΚΕ στη Λάρισα(26/5/2018)
Πολιτική εξόρμηση της ΚΝΕ στη Λάρισα(6/2/2009)
Καταδίωξη δραπέτη με ένα νεκρό(6/5/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org