Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων»: Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να αποδεχτούν τα ελάχιστα

Στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το «Σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κοινωνικής συνόδου κορυφής στο Πόρτο τον Μάιο», παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την ομιλία του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου, τονίζοντας τα εξής:

«Προσπαθείτε να εμφανίσετε ως "λύση" ενάντια στην καπιταλιστική κρίση τα νέα εργαλεία αδρής χρηματοδότησης των ομίλων της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας, πλαισιωμένα με τον λεγόμενο "Ευρωπαϊκό Πυλώνα Δικαιωμάτων".

Με βάση τον "Πυλώνα", "πρόσβαση" σημαίνει να πληρώνεις αδρά αντί να υπάρχει εξασφαλισμένο δικαίωμα στην δωρεάν Υγεία - Περίθαλψη - Εκπαίδευση για όλους. Σημαίνει διευθέτηση ωραρίου, 10ωρη δουλειά, κατάργηση 8ωρου και κυριακάτικης αργίας, ελαστική απασχόληση με 200 ευρώ μισθό, αντί μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Σημαίνει δήθεν "εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής" με ένταση της τηλε-εργασίας, της εκμετάλλευσης, του εργοδοτικού ελέγχου.

Ρίχνετε "στάχτη στα μάτια" των εργαζομένων, για να αποδεχτούν τα "ελάχιστα", τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, τον περιορισμό της απεργίας, τη γενίκευση της καταστολής. Αυτά είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, των "εθνικών σχεδίων ανάκαμψης" τύπου "Πισσαρίδη" της κυβέρνησης της ΝΔ. Πρόκειται για σχέδια σωτηρίας των μονοπωλίων, που φορτώνουν τον λογαριασμό στην πλάτη του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και νέες, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, κόντρα στα αποκρουστικά σχέδια στήριξης των καπιταλιστών από ΕΕ, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους σε δουλειά, μόρφωση, υγεία, να μην πληρώσουν ξανά την καπιταλιστική κρίση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org