Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πρωτοβουλίες» με κλιμάκωση στην καταστολή των λαϊκών αγώνων

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή παραπέμπουν από την κυβέρνηση για το «περίγραμμα» μέτρων και «πρωτοβουλιών» που αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός ενάντια, υποτίθεται, στην αστυνομική βία, την οποία η κυβέρνησή του έχει ως βασικό συστατικό της αντιλαϊκής της πολιτικής. θεσμοθετήματα, στον απόηχο της άγριας καταστολής σε βάρος εργατικών - λαϊκών αγώνων, με στόχο να κρυφτούν η συστηματική κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού και οι πραγματικές αιτίες της πίσω από το παραβάν των «μεμονωμένων αυθαιρεσιών» κάποιων «ανεκπαίδευτων» αστυνομικών.

Αλλωστε, τα ίδια επικαλούνταν και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική του θητεία, την οποία ερεύνησε η περιλάλητη επιτροπή Αλιβιζάτου για να βγάλει το πολυδιαφημισμένο πόρισμά της, αποσιωπώντας σε κάθε περίπτωση ότι «θεσμικές» αλλαγές και «εκσυγχρονισμοί» στις δυνάμεις καταστολής έγιναν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά αυτό που «εκσυγχρονιζόταν» κάθε φορά ήταν οι μέθοδοι καταστολής του λαού και το νομικό πλαίσιο που θέλει να βάλει τους αγώνες του στο γύψο.

Διόλου τυχαία, η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πώς δρα η αστυνομία προβλέπεται από τους επιχειρησιακούς κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας και από τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιχειρησιακή δράση της. Αυτό ισχύει και επί αυτής της κυβέρνησης, και επί της προηγούμενης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org