Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΝΑΠΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Βλέπει «σταθεροποίηση», δεν αποκλείει παράταση λοκντάουν

Για «σταθεροποίηση» της πανδημίας στην Αττική, στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη μίλησε χτες η αναπλ. κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αν και έσπευσε να πει πως το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος εμφανίζει μεγάλη διασπορά.

Καθώς πάντως στις 28/2 λήγει τυπικά το λοκντάουν στην Αττική και καλούνται να πάρουν αποφάσεις για παράταση ή άλλα μέτρα, σημείωσε ότι «υπάρχει αυτή τη στιγμή μία μικρή αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, η οποία προβληματίζει», που θα κριθεί από την επιτροπή, όπως και ότι «όταν και εφόσον μπορέσει να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων, προτεραιότητά μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο».

Σε κάθε περίπτωση, με τη μόνιμη επωδό της ατομικής ευθύνης, κάλεσε «όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεγάλους χώρους δουλειάς κ.α., ενώ εμφάνισε και σαν πανάκεια τον εμβολιασμό που προχωρά με τον «αραμπά».

Στάθηκε και στο λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ξεκαθαρίζοντας πάλι πως αυτό αφορά το «άνοιγμα» του Τουρισμού με τους όρους μεγαλοξενοδόχων και τουρ οπορέιτορ ως «ένα εργαλείο, με το οποίο θα διευκολυνθούν οι διασυνοριακές μετακινήσεις και εντός ΕΕ (...) Εχουν και άλλες χώρες ενδιαφέρον πάνω σε αυτό και θα μπορούσε να προχωρήσει - συντομότερα, ενδεχομένως και αρχές καλοκαιριού - σε κάποιες συμφωνίες με χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει περισσότερο στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού τους, όπως είναι το Ισραήλ, η Βρετανία». Πρόσθεσε ότι το πιστοποιητικό θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πέμπτη και Παρασκευή.

Χαρακτήρισε, πάντως, «πρόωρο» η Ελλάδα να αναγνωρίζει και πιστοποιητικά για το κινεζικό και ρωσικό εμβόλιο, που δίνονται σε άλλες χώρες, σε μια αντανάκλαση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών όπως εξελίσσονται πάνω και σε αυτό το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ