Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα

Για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην πολιτική που αφήνει τον λαό πολλαπλά εκτεθειμένο, οι υγειονομικοί προχωρούν σήμερα σε απεργιακή κινητοποίηση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί στις 10 π.μ. το πρωί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια σε πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Ηδη Σωματεία Εργαζομένων σε Νοσοκομεία παίρνουν αποφάσεις για επέκταση της στάσης σε όλη την πρωινή βάρδια, ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τα δίκαια και κρίσιμα αιτήματα των υγειονομικών, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα:

  • Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Στελέχωση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα μνημόνια και αξιοποίησή τους για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας των κρουσμάτων κορονοϊού.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και απειλές σε βάρος υγειονομικών.
Συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στον κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς παίρνουν θέση σωματεία και φορείς, καλώντας σε στήριξη του αγώνα τους και παράλληλα προβάλλοντας διεκδικήσεις όπως επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα από σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων άλλων κλάδων:

-- Στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. στην 6η ΥΠΕ.

-- Στα Γιάννενα, στις 9 π.μ. στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

-- Στην Πρέβεζα, στις 12 μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

-- Στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στην πύλη του ΓΝ Λάρισας.

-- Στο Ηράκλειο, στις 10 π.μ. στην 7η ΥΠΕ.

-- Στην Ικαρία, στις 12 μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

-- Στη Λευκάδα, στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Στη Ρόδο, στις 12.30 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

-- Στη Σάμο, στις 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο.

-- Στο Νοσοκομείο Κατερίνης στις 10 π.μ.

-- Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 10.30 π.μ.

-- Στο Νοσοκομείο Δράμας στις 11.30 π.μ.

-- Στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης στις 10 π.μ.

-- Στη Χαλκίδα, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου έχει εξαγγείλει στάση εργασίας (9 π.μ. έως 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Στη Λιβαδειά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Στη Θήβα, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

Επίσης, στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, των Συνταξιουχικών Σωματείων και του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σήμερα στις 9 π.μ. έξω από το νοσοκομείο, αύριο Τετάρτη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Επισκοπής και τη Δευτέρα 1η Μάρτη στις 5 μ.μ. στο Αγγελοχώρι Ειρηνούπολης, με αίτημα να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ