Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί και αγωνιστικά να απαιτήσει η Αλεξανδρούπολη να μη γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Η Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε το έδαφος για την Ελληνοαμερικανική στρατιωτική Συμφωνία για τις βάσεις και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, φέρουν εγκληματικές ευθύνες, μπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας.

Τονίζει πως «η φιλολογία περί "ανάπτυξης που έρχεται" αλλά και οι αυταπάτες για την "υγιή" επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να παγιδεύσουν τον λαό» και καλεί τα Εργατικά Σωματεία, τον λαό και τη νεολαία της περιοχής να ορθώσουν το ανάστημά τους, να καταδικάσουν μαζικά αυτή την επικίνδυνη πολιτική και να δυναμώσουν την πάλη για να εμποδίσουν αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τον λαό μας σε στόχο σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Διαδικτυακή σύσκεψη την Πέμπτη

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που σχεδιάζει η Επιτροπή, προγραμματίζει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. με θέμα: «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος».

Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Αναγνώστου, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης Ελλάδας, και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Οσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση να επικοινωνούν στο mail: eedye.alexpoli@gmail.com ή στο τηλ.6948117111 για να λάβουν τον κωδικό που απαιτείται για να συνδεθούν.

Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι: https://zoom.us/j/95166750054


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org