Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες στη διατήρηση του πλαισίου που παράγει δράστες και θύματα

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ούτε το "άδειασμα" στην υπουργό Πολιτισμού, ούτε οι κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί, μέσω των συζητήσεων στη Βουλή, μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην επιλογή και τη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες στη διατήρηση ενός κοινωνικού, οικονομικού, εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου, που παράγει δράστες και θύματα, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους».

Παράλληλα, σε σχόλιό του την Κυριακή, με αφορμή την «υπόθεση Λιγνάδη» και τις άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Το "σπάσιμο της σιωπής" είναι σε ατομικό επίπεδο η γενναία και αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων. Το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη και η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και επιβάλλουν τη σιωπή. Αλλά και με όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτούς τους πολύμορφους καταναγκασμούς. Αυτή η ασπίδα προστασίας χτίζεται συλλογικά κι αυτό είναι που πρέπει να γίνει τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ