Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤ
Αντιδρούν στην αποψίλωση των ΜΕΘ για μη Covid ασθενείς

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων ΜΕΘ διεκδικεί το Σωματείο

Να ανακληθεί η απόφαση για κατάργηση κλινών ΜΕΘ non Covid του Νοσοκομείου ΚΑΤ και ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ COVID χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό, απαίτησαν από τη διοίκηση χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με πρωτοβουλία του Σωματείου τους.

Με απόφαση της διοίκησης, «καθ' υπαγόρευση και κατ' εντολή» της 1ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας, καταργούνται 7 κλίνες Γενικής ΜΕΘ (ΜΕΘ ΒΒ) και μετατρέπονται σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Η διοίκηση μάλιστα ανακοίνωσε και την πρόθεσή της για κατάργηση άλλων 14 κλινών Γενικής ΜΕΘ (ΜΕΘ Α και ΜΕΘ ΒΑ) και μετατροπή τους σε κλίνες ΜΕΘ Covid, αφήνοντας έτσι στο μοναδικό νοσοκομείο με τραυματολογική κατεύθυνση, πανελλαδική αναφορά και καθημερινή εφημερία, μόνο 15 κλίνες Γενικής ΜΕΘ.

«Την πολυδιαφημισμένη νέα ΜΕΘ των δωρεών δεν επιλέγουν να την στελεχώσουν. Μετακινούν 12 νοσηλευτές από άλλα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και την αφήνουν κλειστή κατά το ήμισυ (...) Συνεχίζεται η μετατροπή του νοσοκομείου σε νοσοκομείο μιας νόσου. Είχε προηγηθεί, άλλωστε, η μετατροπή της ΜΑΦ του νοσοκομείου σε ΜΕΘ COVID, καταργώντας κλίνες ΜΑΦ και 15 κλίνες της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής (επανορθωτική τραυματολογία, αντιμετώπιση εγκαυμάτων)», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤ και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει:

«Η απαράδεκτη τακτική της διοίκησης να λέει ψέματα εμφανίζοντας νοσηλευτές που απουσιάζουν από την υπηρεσία όντας ασθενείς, ως αυτούς που θα στελεχώσουν τη ΜΕΘ Covid ξεπερνά κάθε όριο και θέτει ξεκάθαρα σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές για τη λειτουργία ΜΕΘ προβλέπουν ότι για τη λειτουργία των 7 επιπλέον κλινών ΜΕΘ COVID απαιτούνται τουλάχιστον 28 νοσηλευτές, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι αυξημένες τουλάχιστον κατά 50%».

Το Σωματείο, πέρα από την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για τις ΜΕΘ, απαιτεί να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθώς και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές, να καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον 20 νέες οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών και 50 θέσεις νοσηλευτών για τις ΜΕΘ κ.ά.

Σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ

Η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναδείχθηκε στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με επικουρικούς εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες, αποδυναμώνοντας παραπέρα το ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας και την κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ, ενώ το Σωματείο θα προχωρήσει και σε νέα σύσκεψη με το σύνολο των συμβασιούχων την Παρασκευή 26 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλοι οι κίνδυνοι από τη νοσηλεία Covid ασθενών μαζί με βαρέως πάσχοντες(9/4/2021)
Μετακινήσεις που εντείνουν την ανασφάλεια και τους κινδύνους(4/3/2021)
Επικίνδυνες «μετατροπές» και «τροποποιήσεις»(23/2/2021)
Νέα «βαφτίσια» ΜΕΘ Covid αντί για άνοιγμα νέων κλινών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα(19/2/2021)
Σκηνοθετημένη παράσταση και εμπαιγμός(17/11/2020)
Απεργία αύριο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού(23/9/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org