Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης, που εργάστηκε για χρόνια στον «Ριζοσπάστη», καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό», του οποίου ο Κ. Ψωμιάδης ήταν μέλος, ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» της Μόσχας, εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κ. Ψωμιάδη και αναφέρει:

«Ο Κώστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και ήταν γιος του αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης Σταύρου Ψωμιάδη. Αφού πήρε πτυχίο στη Δημοσιογραφία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Το 1988 εξέδωσε το έργο του "Προβλήματα δομής και σύνθεσης του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ" από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Εργάστηκε στον "Ριζοσπάστη", στο πολιτιστικό, εργατικό και κοινωνικό ρεπορτάζ. Λόγω της άριστης γνώσης της ρωσικής και αγγλικής γλώσσας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο τμήμα διεθνών ειδήσεων. Την ίδια περίοδο εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, "902 Αριστερά στα FM", και το διάστημα 1993 - 1994 παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Εργάστηκε επίσης για ένα διάστημα στον ρ/σ "Planet" και στο περιοδικό "Greek Forum", ενώ υπήρξε συνιδρυτής του ενημερωτικού πόρταλ "fmvoice.gr" και της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Finance & Market's Voice".

Οσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, θα θυμόμαστε το χαμόγελο, την ευγένεια και διακριτικότητά του, θα τιμούμε τη μνήμη του».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια μεταφέρουν επίσης η Συντακτική Ομάδα του «902.gr» και όλοι όσοι συμβάλλουν στη λειτουργία του πόρταλ, τονίζοντας: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη βοήθεια και την προσφορά του, την ευγένεια και το πνεύμα συνεργασίας που τον διέκριναν».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org