Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κύμα καταδίκης των διώξεων ενάντια σε αγωνιστές υγειονομικούς

Από κινητοποίηση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας
Από κινητοποίηση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας
Κύμα καταγγελιών και καταδίκης από σωματεία και φορείς έχουν ξεσηκώσει οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών υγειονομικών, με τελευταίο «κρούσμα» την κλήση στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, Αφροδίτη Ρέτζιου, από την αστυνομία, να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, με αφορμή κινητοποίηση των υγειονομικών στις 24/9, για... παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών», σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

«Ενα χρόνο μετά τα ανέξοδα και υποκριτικά καλέσματα σε χειροκροτήματα, η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε καλέσματα "των ηρώων υγειονομικών" στην Ασφάλεια αποδεικνύοντας ότι η απάντησή της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τις προκλητικές προσπάθειες της κυβέρνησης «να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για την διαχείριση της κατάστασης».

«Τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, "Αγ. Σάββας") δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Ενα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση «έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες», «έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής» και σχεδιάζει «να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε πανεπιστήμια, μετρό και όπου αλλού φανταστούν». Την ίδια στιγμή, «επιμένει να μην προσλαμβάνει οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δασκάλους για τα σχολεία, υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία!».

«Για να υπερασπιστεί τη βάρβαρη πολιτική της που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία του λαού για τα κέρδη των λίγων βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται. Ως σιδερένια φτέρνα νομοθετεί νυχθημερόν μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει τη φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει πως το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει ήδη δώσει απάντηση «στις απαγορεύσεις, στη βία και τους εκφοβισμούς».

Στην κατεύθυνση αυτή, «η αντεργατική πολιτική, η τρομοκρατία και η καταστολή και οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών καταδικάζονται» από εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα, τα οποία σε κοινή τους σύσκεψη στις 4/2 συζήτησαν για τις επόμενες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και οργάνωσης του αγώνα.

Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει

Την κλήση της αστυνομίας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει! Αυτοί που καλούσαν στα ομαδικά χειροκροτήματα, που έπλεκαν τα εγκώμια για τους "ήρωες" υγειονομικούς, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που στις συνθήκες της πανδημίας κλήθηκαν να σηκώσουν πολλαπλά τα βάρη της φροντίδας των οικογενειών τους. Αυτοί που τις τελευταίες βδομάδες σηκώνουν το λάβαρο της υπεράσπισης των γυναικών από τη βία, διώκουν γυναίκα συνδικαλίστρια, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, που πρωτοστατεί στον αγώνα, για την προστασία της υγείας του λαού μας, για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών», τονίζει.

«Υποκριτικά μας καλούν να "σπάσουμε τη σιωπή" για τη σεξουαλική βία και κακοποίηση, αλλά να μη βγάλουμε άχνα για την κρατική βία και καταστολή ενάντια στους αγώνες για τα δικαιώματά μας. Θέλουν να μη βγάλουμε τσιμουδιά για την πολιτική τους, που τσακίζει τη ζωή μας», καταγγέλλει η ΟΓΕ και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα τους αφήσουμε! Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ