Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΣΥ
Δεν απέσυρε, ούτε απολύμανε τρόλεϊ που νόσησε ο οδηγός του

Απαράδεκτα παιχνίδια με την υγεία εργαζομένων και επιβατών καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Τη διοίκηση της ΟΣΥ καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στον ΟΑΣΑ (ΔΑΣ ΟΑΣΑ) για το γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο βγήκε για δρομολόγιο τρόλεϊ χωρίς την αναγκαία απολύμανση, ενώ ήταν γνωστό ότι ο οδηγός στην αμέσως προηγούμενη βάρδια είχε συμπτώματα και περίμενε αποτελέσματα του τεστ. Το αποτέλεσμα είναι να μπει σε κίνδυνο η υγεία τόσο επιβατών όσο και του οδηγού και οδήγησε το όχημα το πρωί του Σαββάτου.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καταγγέλλει τα εξής: Η εταιρεία γνώριζε από την Παρασκευή το απόγευμα ότι οδηγός είχε συμπτώματα και έκανε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Ωστόσο, το όχημα που χρησιμοποίησε το πήρε το Σάββατο το πρωί άλλος οδηγός, χωρίς σε αυτό να έχει γίνει απολύμανση και χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί για το κρούσμα. Ενημερώθηκε μόνο αφού πραγματοποίησε δύο δρομολόγια με επιβάτες.

Οταν ο οδηγός απαίτησε να ληφθούν μέτρα, του έδωσαν την οδηγία να αποσυρθεί το συγκεκριμένο όχημα και «να βγάλει άλλο για να ολοκληρώσει τη βάρδια», το οποίο θα παρέδιδε «στον απογευματινό οδηγό και έπειτα να πάει για τεστ, με κίνδυνο αν ήταν θετικός να μεταδώσει τον ιό στον επόμενο, αλλά και στους επιβάτες».

Ομως ο οδηγός αντέδρασε σθεναρά, απαίτησε και πέτυχε «για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων να αποσυρθεί το όχημα χωρίς κόσμο. Το όχημα να μείνει στο αμαξοστάσιο για απολύμανση». Ακόμα κατάφερε ο ίδιος «να μη βγάλει άλλο όχημα και να πάει αμέσως για τεστ. Επίσης επειδή είναι πιθανό λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος να μην είναι αξιόπιστη η πρώτη εξέταση, να επαναλάβει το τεστ μετά από τρεις μέρες. Εως τότε να μείνει εκτός υπηρεσίας με άδεια covid».

Μετά από όλα αυτά, τονίζει η ΔΑΣ, «είναι καθαρό ότι είναι κανόνας η απόκρυψη κρουσμάτων» και καταγγέλλει κυβέρνηση και εργοδοσία που δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας εργαζομένων και επιβατών. Παράλληλα, αναδεικνύει την «τεράστια ευθύνη» που έχουν και οι πλειοψηφίες των σωματείων του χώρου «που αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνεργάτες της διοίκησης και της κυβέρνησης», οι οποίες «είναι συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια απόκρυψης των κρουσμάτων».

Η ΔΑΣ απαιτεί: Εδώ και τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πύκνωση δρομολογίων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Καθημερινή απολύμανση οχημάτων και χώρων εργασίας. Επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών ( ΚΤΕΛ, Τουριστικών) οχημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενόψει του τρίτου κύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλε τους εκβιασμούς και την έλλειψη μέτρων(2020-12-30 00:00:00.0)
«Εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού οι χώροι των ΜΜΜ»!(2020-11-14 00:00:00.0)
Τα αντεργατικά «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας(2020-08-22 00:00:00.0)
Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΑΣΑ(2020-06-06 00:00:00.0)
Κίνδυνοι για εργαζόμενους και επιβάτες από τη συρρίκνωση δρομολογίων(2020-03-31 00:00:00.0)
Σήμερα οι εκλογές στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ(2019-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ