Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Συνεχίζεται με το δεύτερο κείμενο το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα

Σε θέση μάχης οι Οργανώσεις για τη διακίνηση της εφημερίδας σε όλη τη χώρα

RIZOSPASTIS

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα με το δεύτερο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος.

Το θέμα του δεύτερου κειμένου, που διακινείται με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακο» και ήδη έχει μπει σε χιλιάδες χώρους δουλειάς και λαϊκά σπίτια, είναι «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα». Η εξόρμηση που πραγματοποιείται, σε συνέχεια της διακίνησης του πρώτου κειμένου, γίνεται αφορμή για μια πλούσια συζήτηση με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία γύρω από τις σύνθετες εξελίξεις της περιόδου.

Στην Αττική, η δεύτερη μεγάλη εξόρμηση με την εφημερίδα μας ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν και άρχισε να φτάνει στα κομματικά γραφεία, όπως στην έδρα της Οργάνωσης, για να την προμηθευτούν οι Οργανώσεις, τα μέλη και φίλοι του Κόμματος. Αμέσως ξεκίνησε το «άπλωμα», με το σχέδιο και τον καταμερισμό, με τον ίδιο ενθουσιασμό από την επιτυχημένη εξόρμηση της προηγούμενης βδομάδας, που η κυκλοφορία ξεπέρασε τα 65.000 φύλλα πανελλαδικά.

Πτολεμαΐδα
Πτολεμαΐδα
Στο επίκεντρο και αυτήν τη βδομάδα βρέθηκαν μεγάλοι χώροι δουλειάς, που η εφημερίδα διακινήθηκε χέρι με χέρι, νοσοκομεία, που οι Οργανώσεις συζητούν με υγειονομικούς για τις αιτίες της άθλιας κατάστασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και τις θέσεις του Κόμματος. Επίσης, σε εργοστάσια, εργοτάξια, σούπερ μάρκετ, εκεί που ο βαθμός εκμετάλλευσης όλο και εντείνεται για να αυγατίσει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Συνεργεία του Κόμματος βρέθηκαν σε πάρκα, κεντρικούς δρόμους, γειτονιές χτυπώντας σπίτι σπίτι και διακινώντας την εφημερίδα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαίους.

Παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, οι Οργανώσεις προσάρμοσαν τις προσπάθειές τους, για να δώσουν έστω και «ένα φύλλο παραπάνω», για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες, όπως είναι η τηλεργασία που εφαρμόζεται σε κλάδους, π.χ. των Τηλεπικοινωνιών. Ετσι οι ΚΟΒ της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής κατάφεραν να φτάσουν με την εφημερίδα σε εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου, αξιοποιώντας ευρηματικούς τρόπους, μην υπολογίζοντας κούραση και αποστάσεις με σκοπό να μπει η εφημερίδα σε σπίτια τα οποία έχουν μετατραπεί σε «χώρους εξ αποστάσεως δουλειάς», από τη μια άκρη της Αττικής στην άλλη, σπάζοντας και με τον τρόπο αυτό την απομόνωση που πολλοί εργαζόμενοι πλέον αισθάνονται πιο έντονα. Οι Θέσεις διακινήθηκαν με εξόρμηση και στη μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone 360», όπου πολλοί εργαζόμενοι, με μεγάλο ενδιαφέρον, προμηθεύτηκαν τις Θέσεις και ζήτησαν να παραγγείλουν και το τρίτο κείμενο, με θέμα: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Παγκράτι
Παγκράτι
Ξεχωρίζει ακόμη η διακίνηση που πραγματοποιήθηκε σε εξορμήσεις έξω και μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς στον κλάδο των ταχυδρομείων και των ταχυμεταφορών (ΕΛΤΑ Λένορμαν, «Speedex»), όπου το προηγούμενο διάστημα η ΚΟΒ έχει σταθερή παρουσία, με νέο κόσμο που έρχεται σε επαφή με το Κόμμα. Εκατοντάδες φύλλα διακινήθηκαν σε σημαντικούς για τον κλάδο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής χώρους (Ομιλος Ιντρακόμ, Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ, τεχνικές περιοχές ΟΤΕ, ΝΟΚΙΑ), με την ΤΟ να θέτει στόχο το τελευταίο κείμενο των Θέσεων να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη διακίνηση.

Και αυτήν τη βδομάδα, οι πανεξορμήσεις συνδυάστηκαν με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με στελέχη του Κόμματος να συζητούν για τις εξελίξεις και να μεταφέρουν το κάλεσμα συστράτευσης και πάλης. Στο Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, βρέθηκε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Περιοδεία επίσης πραγματοποιήθηκε στο πρώην ΙΚΑ στον Αγιο Φανούριο στο Ιλιον, συζητώντας για τις ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, όπως στο Μικροβιολογικό, όπου τα δείγματα στέλνονται αλλού για αποτελέσματα. Σε ΕΒΕ, όπως στο Ιλιον και αλλού, μαζί με τον «Ριζοσπάστη» διακινείται και η πρόταση νόμου του Κόμματος για άμεσα μέτρα ανακούφισης των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, ενώ παντού στην Αττική οι Οργανώσεις διακινούν την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή. Οι δυνατότητες που αποτυπώνονται από ΚΟΒ που ξεχωρίζουν είναι χαρακτηριστικές: Η ΚΟΒ Καματερού, με πλάνο τα 150 φύλλα, κατάφερε στην προηγούμενη εξόρμηση να δώσει πάνω από 160, ενώ τώρα αναμένεται να ξεπεράσει τα 170 φύλλα. Αντίστοιχα η ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου, με πλάνο τα 90, στην προηγούμενη εξόρμηση έδωσε 117 φύλλα και τώρα θα ξεπεράσει τα 120. «Πήγαμε παντού: Σε σούπερ μάρκετ, σε ΕΒΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο δρόμο», ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη της Οργάνωσης.

Αιγάλεω
Αιγάλεω
Πάνω από το 90% του πλάνου τους είχαν δώσει οι ΚΟΒ της ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών, με την ΚΟΒ Λιούμη στο Αιγάλεω να έχει εξαντλήσει το πλάνο της. Από το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν εξαντλήσει το πλάνο τους ΚΟ, όπως του Ζεφυρίου, του Ασπρόπυργου και των Μεγάρων.

Μεγάλο άνοιγμα στη Θεσσαλία

Με παρακαταθήκη το μεγάλο άνοιγμα και την κάλυψη του πλάνου με το 1ο κείμενο των Θέσεων, αλλά και με «διορθωτικές κινήσεις» και παίρνοντας μέτρα για να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότεροι φίλοι, έδωσαν τη μάχη οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία. Από το απόγευμα της Παρασκευής, οι Θέσεις έφτασαν στις γειτονιές, με τους φίλους του Κόμματος να τις περιμένουν, λέγοντας μάλιστα ότι «διαβάσαμε ήδη το 1ο κείμενο, μας τις ζήτησαν και άλλοι». Αποδεικνύεται έτσι ότι τα ζητήματα στα οποία στέκονται οι Θέσεις απασχολούν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και ότι υπάρχουν κι άλλα περιθώρια. Δεν είναι τυχαίο ότι Οργανώσεις που έχουν διαμορφώσει ένα σταθερό δίκτυο διακίνησης της εφημερίδας, κατάφεραν να φτάσουν στον κόσμο αυτό αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πιο πλατύ άνοιγμα αυτήν τη φορά, όπως για παράδειγμα η ΚΟΒ Εμπόρων στη Λάρισα. Το άνοιγμα συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και στα χωριά, όπου αυτές τις μέρες αναπτύσσονται πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, όπου και εκεί αναδείχτηκε το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων όχι μόνο στο να πάρουν την εφημερίδα, αλλά να μελετήσουν το κείμενο των Θέσεων για το Συνέδριο, να συμμετάσχουν στις συζητήσεις και τις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Θετική είναι και η δουλειά που ανέπτυξαν αυτές τις μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Πόρτα πόρτα στις φοιτητικές εστίες, σε πάρκα όπου συχνάζουν νέοι αλλά και με οργανωμένο σχέδιο για τον περίγυρο της κάθε ΟΒ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλία έδωσαν και αυτήν τη φορά εκατοντάδες φύλλα, με τους περισσότερους από αυτούς να παίρνουν τον «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις για πρώτη φορά.


Περιστέρι
Περιστέρι

Εξόρμηση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
Εξόρμηση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ

Στο ΚΥ Αγ. Αναργύρων
Στο ΚΥ Αγ. Αναργύρων

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ