Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ»
Χυδαία επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου

Την επίθεση της διοίκησης της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» στον πρόεδρο του Σωματείου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο ανέδειξε το ζήτημα της μη πρόσληψης 20 συμβασιούχων από τη «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» (συστάθηκε το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προϊόν της διαδικασίας απόσχισης από τη ΔΕΗ του τμήματος που αφορά τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή) ενώ οι προσλήψεις τους έχουν εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2020. Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία απευθύνθηκε με επιστολή στον πρωθυπουργό, στα κόμματα και τα αρμόδια υπουργεία.

Το Σωματείο αναφέρει πως την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, «μια μέρα μετά την επιστολή της Ομοσπονδίας (...) ενώ ο συνάδελφος εργαζόταν κανονικά στο πόστο του, τον κάλεσε στο γραφείο του ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης και του επιτέθηκε φραστικά με χυδαίους και απρεπείς χαρακτηρισμούς. Προφανώς η διοίκηση της "Λιγνιτικής" πιέστηκε μετά από τις ενέργειες του Σωματείου μας και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για άμεση πρόσληψη των 20 συναδέλφων (...) Δεν θα περάσουν η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός, συνεχίζουμε να απαιτούμε την άμεση πρόσληψη των 20 συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ