Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη μαρίνα και το Νοσοκομείο «Παναγία»

Φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας της Καλαμαριάς αλλά και για την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον χώρο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου «Η Αρετσού», με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς, αποφασίστηκαν κοινές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται περικύκλωση του πρώην νοσοκομείου «Παναγία» την Τρίτη 16/2, στις 12.30 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ανάκληση της θετικής γνώμης του για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς.

Η σύσκεψη κατέληξε σε ένα πλαίσιο το οποίο συνυπογράφηκε από φορείς, συλλόγους και σωματεία, ενώ αρκετοί φορείς θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες προκειμένου να τοποθετηθούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (ΣΜΤ), Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης (ΝΟΘ), Σύλλογοι Γονέων Καλαμαριάς, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα», Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦΙΕ), Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), Ενωση Σκακιστών Καλαμαριάς, Σωματείο Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης.

Στο πλαίσιο σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ιδιωτικοποίηση - οικοπεδοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ενός από τα πιο αξιόλογα τμήματα του παράκτιου χώρου της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, θα συμπαρασύρει και θα επηρεάσει τις εξελίξεις στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο (π.χ. πρώην στρατόπεδο Κόδρα), με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να τρίβουν τα χέρια τους.

Επίσης τονίζουν ότι και «το πρώην Νοσοκομείο "Παναγία", που αποτελεί μέρος του παραλιακού μετώπου, έχει μπει στο μάτι των επιχειρηματικών ομίλων από καιρό και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης που το νοσοκομείο παραμένει κλειστό και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πόλη ουσιαστικά ανύπαρκτη».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

- Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

- Αξιοποίηση της περιοχής της μαρίνας και της ευρύτερης περιοχής με δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για την αναψυχή των πολιτών της Καλαμαριάς αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης.

- Ενταξη της περιοχής της μαρίνας της Αρετσούς στα όρια ΠΕΠ (Περιοχή Ειδικής Προστασίας) του παράκτιου μετώπου της Καλαμαριάς.

- Στήριξη και ενίσχυση των ναυταθλητικών σωματείων ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το θαλάσσιο μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό.

- Εκτακτο κονδύλι από τον δήμο σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς φορείς για τις ανάγκες που έχουν την περίοδο της πανδημίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας - διεκδίκηση η μόνη επιλογή για να μπουν σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες(2023-01-24 00:00:00.0)
Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος τoυ λαού(2021-04-13 00:00:00.0)
Οι χώροι - ανάσα για τον λαό δεν είναι για τα σαγόνια των επενδυτών(2021-04-03 00:00:00.0)
Ο δήμαρχος ξηλώνει πανό του ΚΚΕ για τη Μέρα Περιβάλλοντος(2020-06-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην τσιμεντοποίηση της παραλίας(2009-03-06 00:00:00.0)
«Οχι» στο ξεπούλημα της παραλίας(2005-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ