Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών

Την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ.

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στις 5 μ. μ. καλούν συνδικάτα της Δυτικής Αττικής, απαιτώντας «εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και του λαού».

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη (βλ. ρεπορτάζ στην ίδια σελίδα) και η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται από τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου), Τροφίμων Αττικής, Φαρμάκου Αττικής, τα σωματεία κλαδικό Ενέργειας (ΣΕΕΝ Α-Β-Ε-Κ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Θριάσιου Νοσοκομείου, «Κανάκης», Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, την Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής, την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Οπως τονίζεται, «η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει ως προτεραιότητα την ανάγκη ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Τα συνδικάτα διεκδικούν: Επαναλειτουργία της γραμμής Γ16. Λεωφορειακή σύνδεση Μάνδρας και Ελευσίνας με το κέντρο της Αθήνας, με διέλευση από το «Θριασιο» νοσοκομείο. Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι τη Μάνδρα, με διέλευση από το «Θριάσιο» νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια. Εξασφάλιση συγκοινωνιακής σύνδεσης του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής. Να αποκατασταθούν τα καταργημένα δρομολόγια του προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης. Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου. Διενέργεια τακτικών ελέγχων για παραβιάσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, στα πούλμαν των εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ