Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για το γεύμα του πρωθυπουργού

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες από την περιοδεία του πρωθυπουργού, που δείχνουν τον ίδιο και τη συνοδεία του, σχεδόν πενήντα άτομα, να φτάνουν στο σπίτι του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη, και στη συνέχεια να γευματίζουν σε τραπέζια στο μπαλκόνι, σε μια περίοδο που ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και η κυβέρνηση «κουνάει το δάχτυλο» στον λαό φορτώνοντας την εξέλιξη της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη».

Ως συνήθως, η υπόθεση αξιοποιήθηκε για να ενισχύσει τον δικομματικό «καβγά», ελλείψει και ουσιαστικών διαφορών. Μάλιστα, χτες ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε και Ερώτηση στον πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό, μιλώντας για «κίνηση απίστευτης αλαζονείας» και προσπαθώντας να εμφανιστεί ως «προστάτης» των επαγγελματιών της εστίασης, ενώ το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «προκλητικές και προσβλητικές» εικόνες.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, φανερή ήταν η «αμηχανία», με εξηγήσεις περί «πρόχειρου γεύματος» και όχι γλεντιού στο οποίο τηρήθηκαν τάχα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και η προσπάθεια να αξιοποιηθεί η συζήτηση για να συγκρίνουν «μήλα με πορτοκάλια», με αναφορές και πάλι στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τις μέρες αυτές σωματεία, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι με αιτήματα ακριβώς για την προστασία της υγείας του λαού.

Αθλια προσπάθεια λογοκρισίας στην ΕΡΤ

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε και απεικονίζει αναρτημένες στην ΕΡΤ υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους να μην παίζουν εικόνες απ' τη σύναξη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά: «Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, για το τι πρέπει να προβάλλουν και τι όχι απ' την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία - εφόσον ισχύει - δεν αποτελεί μόνο άθλια προσπάθεια λογοκρισίας απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια ακόμη απόδειξη για το πώς οι κυβερνήσεις μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως δικό τους φερέφωνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για «κόψιμο» ρεπορτάζ με θέμα τη λογοκρισία στα social media και την καταστολή(2021-04-20 00:00:00.0)
Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο(2020-05-12 00:00:00.0)
Εκατοντάδες υπογραφές σε κείμενο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων(2020-04-22 00:00:00.0)
Δε «χώρεσαν» οι εργάτριες και οι αγωνίστριες(2016-02-05 00:00:00.0)
Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση(2012-10-30 00:00:00.0)
Εγκλημα χωρίς μάρτυρες θέλει ο στρατός(2002-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ