Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη.

Ενδεικτικά: Τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί. Η μετακίνηση μέχρι τις 6 μ.μ. επιτρέπεται μόνο με SMS. Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων διά ζώσης. Το λιανεμπόριο επιστρέφει στη μέθοδο του click away και μόνο για τις καθημερινές. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και οι υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα παραμένουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία. Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Σχετικά με τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης αποφασίστηκε αυστηρότερο lockdown, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο. Στις «κόκκινες» περιοχές εντάχθηκαν από το Σάββατο και οι Δήμοι: Εορδαίας, Θηβαίων, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Λέσβου, Ρεθύμνης, Πύδνας - Κολινδρού, Διρφύων - Μεσσαπίων, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Τεμπών.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χτες, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής «κόφτη» στα sms και την επιβολή πρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις, η κυβέρνηση απαντάει ότι αξιολογεί συνεχώς τα μέτρα. Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, «χάθηκαν κάποιες λίγες δόσεις» εμβολίων λόγω της πυρκαγιάς την Κυριακή στον Ασπρόπυργο στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οσο η κυβέρνηση θυσιάζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο βωμό των αντιλαϊκών της προτεραιοτήτων, τόσο η διαχείριση της πανδημίας θα εξελίσσεται με "μπρος - πίσω", με ψευτοδιλήμματα για το τι πρέπει να ανοίξει και τι όχι και κυρίως με μεγάλους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ