Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΥΣ
Φιέστες αντί για μέτρα προστασίας της υγείας των νησιωτών, «γλέντια» για εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους

Φιέστες για να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και συνολικά στην προστασία της υγείας του λαού και «δεσμεύσεις» ότι μπούσουλας της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να είναι τα συμφέροντα εφοπλιστών και τουριστικού κεφαλαίου, που υπονομεύουν τις ανάγκες των νησιωτών, περιλάμβανε η επίσκεψη του πρωθυπουργού το Σάββατο σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις επισκέψεις του σε εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά, παρουσίασε και πάλι τον αναγκαίο εμβολιασμό που προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς λόγω του Φαρμάκου - εμπόρευμα και των συμφωνιών της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες που στηρίζει η κυβέρνηση, σαν άλλοθι για τη μη λήψη μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, των μόνων που θα μπορούσαν να προστατεύσουν πραγματικά τη ζωή και την υγεία του λαού, όπως και να εγγυηθούν την ομαλή πορεία και του εμβολιασμού.

«Είμαστε πια στο τέλος, το ξέρουμε ότι είμαστε στο τέλος. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν και ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει την πόρτα και η διαδικασία του εμβολιασμού προβλέπεται να κρατήσει μήνες, ενώ εξίσου αποκαλυπτικά ήταν και όσα είπε συνδέοντας το ζήτημα του εμβολιασμού των νησιωτών, την πρόταση για «πιστοποιητικό εμβολιασμού» που έχει κάνει στην ΕΕ, με την ανάγκη τουρ οπερέιτορ, εφοπλιστών και μεγαλοξενοδόχων να ανοίξουν τον Τουρισμό με τους γνωστούς όρους, μέσω και της «ανοσοποίησης του πληθυσμού των νησιών και των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα».

Από την «υποδοχή» σωματείων και φορέων της Ικαρίας στον πρωθυπουργό
Από την «υποδοχή» σωματείων και φορέων της Ικαρίας στον πρωθυπουργό
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε ορισμένες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα προς τους Ικαριώτες για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι στην Υγεία, που κοστίζουν κάθε χρόνο σε ανθρώπινες ζωές.

Ενώ με αναφορές στο νομοσχέδιο για τη νησιωτική πολιτική που πέρασε προ ημερών η κυβέρνηση από τη Βουλή, όπως και στον πακτωλό χρημάτων που έδωσε ξανά η κυβέρνηση στο εφοπλιστικό κεφάλαιο με το πρόσχημα της «κάλυψης» των αναγκών σύνδεσης των νησιών, έκανε ξεκάθαρο ότι οι ανάγκες των νησιωτών θα μπαίνουν σταθερά στη «ζυγαριά» του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο.

Αγωνιστική «υποδοχή» από σωματεία και φορείς

Ακριβώς αυτές τις ανάγκες και τα αιτήματα για κάλυψή τους ανέδειξαν με τις κινητοποιήσεις τους σωματεία και φορείς της Ικαρίας, που «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, με συγκέντρωση αρχικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στον Αγιο Κήρυκο και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, διατρανώνοντας με τα συνθήματά τους την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής από την πανδημία και αρνούμενοι να γίνουν το ντεκόρ «στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής», όπως ανέφεραν.

Στον Αγιο Κήρυκο έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων και συγκεκριμένα από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων, από την ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και το υπόμνημα των συνδικάτων, σωματείων και φορέων προς τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπ. Υγείας, ενώ ακολούθησε πορεία στην πόλη του Αγίου Κηρύκου.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στον Εύδηλο στο Κέντρο Υγείας, με συνθήματα όπως: «Στην καραντίνα βάζουν τα δικαιώματά μας, οργάνωση και πάλη τα όπλα τα δικά μας», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία». Αντιπροσωπεία των σωματείων και των μαζικών φορέων επέδωσε στον πρωθυπουργό το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ