Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Στη μάχη της άμιλλας οι Οργανώσεις της ΚΝΕ

Στη μάχη της άμιλλας για τη διακίνηση των Θέσεων για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ παραμένουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Με βάση τα συνολικά κριτήρια της άμιλλας μεταξύ των εδαφικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που κέρδισε τον «πρώτο γύρο». Με βάση τα στοιχεία της Δευτέρας, ωστόσο, με διακίνηση στο 58% του πλάνου βρίσκεται μπροστά από την ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης (52,7%) αλλά όχι και από την ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο 60%.

Το ποσοστό διακίνησης της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (85%) την έφερε αυτήν τη βδομάδα μπροστά στην άμιλλα τόσο με την ΟΠ Κρήτης (75%) όσο και με την ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας (80%).

Η ΤΟ Κοζάνης, αφού διακίνησε το 70% των φύλλων, παρέμεινε μπροστά από την ΤΟ Ημαθίας που βρισκόταν στο 56,6% αλλά για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα δεν «απείλησε» την ΤΟ Ροδόπης, ακόμα και αν η δεύτερη βρέθηκε στο 85% από το 100% που είχε καλύψει την προηγούμενη βδομάδα την ίδια χρονική στιγμή. Στα άλλα ζευγάρια, η ΤΟ Λάρισας, που τελικά έχασε την προηγούμενη βδομάδα το αρχικό της προβάδισμα, ίσως κερδίσει τον «γύρο» αυτό, καθώς με 66% οριακά βρίσκεται μπροστά από την ΤΟ Πιερίας που σημείωσε 62,5%. Η ψαλίδα ανοίγει μεταξύ της ΤΟ Μαγνησίας και της ΤΟ Καβάλας, με την πρώτη να καλύπτει το 80% και τη δεύτερη το 61% του πλάνου.

Ενα νέο ζευγάρι προστέθηκε αυτήν τη βδομάδα μετά την πρόσκληση της ΤΟ Μαθητείας - Κατάρτισης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στην ΤΟ Μαθητείας - Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ, με πολύ ενδιαφέρον καθώς οι σύντροφοι της Αττικής είχαν ήδη υπερκαλύψει το πλάνο τους φτάνοντας στο 140% στη διακίνηση του φύλλου με το πρώτο κείμενο των Θέσεων, ενώ σε εξέλιξη είναι η μάχη για το δεύτερο κείμενο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ