Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Απαιτεί την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα

«Σε αυτή τη μάχη θέτουμε και τις δικές μας επιστημονικές υπηρεσίες, απαιτώντας να ενταχθούμε στο σχεδιασμό μαζί με τους μισθωτούς συναδέλφους μας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στην πρώτη γραμμή, με τους ίδιους όρους, εργασιακούς και μισθολογικούς, με τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ. Για να αντιμετωπιστούν πάγιες ελλείψεις προσωπικού, για να προληφθεί η άδικη επιβάρυνση της υγείας συναδέλφων μας, για να συμβάλουμε οργανωμένα και σε αντιπαράθεση με τη λογική της ατομικής ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας. Ως ελάχιστο καθήκον γιατρών που ασκούμε την επιστήμη μας θέτοντάς την στις υπηρεσίες του λαού».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ Γιατρών και σχολιάζει επίσης τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσοκομεία και τις συνέπειες της πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

«Μπροστά στην εξελισσόμενη πανδημία και τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό, για τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες. Μπροστά στον αγώνα συναδέλφων μας γιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν δημόσια νοσοκομεία και στέκονται χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία.

Εμείς, αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί στρατευμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ, αηδιάζουμε από φαινόμενα κερδοσκοπίας που εφαρμόζοντας τους νόμους της αγοράς μετατρέπουν σε "ευκαιρία" την κρίση, την πανδημία, τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ξέρουμε καλά ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και ότι οι συνάδελφοί μας σε αυτά δεν έχουν να αναμετρηθούν μόνο με την πανδημία. Θα αναμετρηθούν με τις συνέπειες μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που αντιμετωπίζει τα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Υγείας ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες", ως επιχειρήσεις που πρέπει να φέρνουν έσοδα.

Αυτή η πολιτική εκθέτει σε κινδύνους τη δημόσια υγεία. Αυτή η πολιτική εκθέτει σε κινδύνους για επαγγελματικές ασθένειες 60ρηδες και 65ρηδες συναδέλφους μας με χρόνιες παθήσεις. Συναδέλφους μας που ενώ ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στέκονται στην πρώτη γραμμή στα ΤΕΠ, στις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία αναφοράς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μένουμε απαθείς. Απαιτούμε άμεσα να ανοίξουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Απαιτούμε άμεσα να επιταχτούν όλες οι ιδιωτικές μονάδες - όμιλοι Υγείας και να αξιοποιηθούν στη μάχη για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της επιδημίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ