Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Φτάνει παντού το μήνυμα της διεκδίκησης

Κάλυμνος
Κάλυμνος
Με αναρτήσεις πανό έξω από νοσοκομεία και σε κομβικά σημεία, με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα της διεκδίκησης μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων και παράλληλα να μην μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Στην Αττική, πανό αναρτήθηκαν έξω από νοσοκομεία και μεγάλους χώρους δουλειάς, σε κάθε δήμο, σε μεγάλους οδικούς άξονες. Στη Θεσσαλονίκη, τέτοιες παρεμβάσεις έγιναν σε μια σειρά συνοικίες, όπως και στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης, ενώ οι οι Κλαδικές ΚΟ της Κεντρικής Μακεδονίας ανάρτησαν πανό σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στη ΒΙΠΕ της Σίνδου. Η ΤΟ Πιερίας το Σάββατο πραγματοποίησε εξόρμηση στον πεζόδρομο της Κατερίνης, ενώ ταυτόχρονα έστησε στο χώρο τραπεζάκι με προτζέκτορα από τον οποίο πρόβαλλε σποτάκια και βίντεο του ΚΚΕ σε σχέση με την πανδημία. Επίσης ανάρτησε πανό σε κεντρικό δρόμο της Κατερίνης με σύνθημα «Το ΚΚΕ είναι δίπλα σας, μαζί θα τα καταφέρουμε. Κανένας μόνος του! Νικάμε τον φόβο!». Η ΤΕ Εβρου ανάρτησε πανό έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί νοσοκομείο κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, προβάλλοντας το αίτημα για στήριξη των υγειονομικών με μέσα ατομικής προστασίας, για προσλήψεις και λειτουργία όλων των κρεβατιών ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κάλυψη όλων των αναγκών με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η ΤΟ Κοζάνης τοποθέτησε πανό έξω από το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο με σύνθημα «Στη μάχη των υγειονομικών στηρίζεται η υγεία μας! Στον αγώνα του λαού η Υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Με τα πανό του ΚΚΕ τα έβαλε η αστυνομία...

Δυτική Θεσσαλονίκη
Δυτική Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση της αστυνομίας είχαμε στη Θεσσαλονίκη, για να κατέβουν τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή της Τούμπας, άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ «συνελήφθη» να κατεβάζει πανό, με έντονο μάλιστα πάθος και ιδιαίτερο εκνευρισμό! Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης αναρωτιέται αν η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙΑΣ είχε άνωθεν εντολές και αν αυτός είναι ο ρόλος που της έχει ανατεθεί αυτές τις κρίσιμες μέρες για τη δημόσια υγεία του λαού.

Και ξεκαθαρίζει ότι «τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουμε τη μάχη στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων! Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να αντεπεξέλθουν στον "πόλεμο" αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο. Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν τη δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα».


Πετρούπολη
Πετρούπολη

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org