Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Σε καραντίνα η Σούδα ενώ συνεχίζει το «έργο» της

Σε καθεστώς καραντίνας βρίσκεται επί της ουσίας το προσωπικό της αμερικανικής βάσης της Σούδας, εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για ό,τι κυκλοφορεί και διεκπεραιώνεται μέσω της βάσης, καθώς εν μέσω πανδημίας συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της.

Ο διοικητής της βάσης από 12/3 έχει απαγορεύσει στο προσωπικό να μετακινείται προς το Ηράκλειο και να ταξιδεύει στο εξωτερικό, ενώ στην πορεία αποφασίστηκαν και μια σειρά άλλα μέτρα εντός της εγκατάστασης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι «ορισμένα άτομα» στη βάση έχουν τεθεί σε «κατ' οίκον περιορισμό κινήσεων» γιατί προηγουμένως είχαν έρθει σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε το γειτονικό ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στο Μαράθι, όταν διαπιστώθηκε ότι Μαροκινός κομάντο που είχε πάει εκεί για εκπαίδευση ήταν φορέας του ιού. Στο ενδιάμεσο, τον ελεύθερο χρόνο του διέμενε και έκανε βόλτες στα Χανιά...

Παρ' όλα αυτά, ο διοικητής της βάσης διαβεβαίωσε ότι αυτή συνεχίζει αδιάλειπτα το ...έργο και την αποστολή της, στην υποστήριξη των αμερικανικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο και γενικότερα.

Συγκεκριμένα, παρά τους περιορισμούς που επιβάλλονται, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ορθά - κοφτά ότι η βάση «έχει μια αποστολή να εκπληρώσει», ενημερώνοντας ότι τα πλοία που προσεγγίζουν στη Σούδα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 14 μέρες στη θάλασσα και το προσωπικό τους να είναι ασυμπτωματικοί. Για τους πιλότους και τους επιβάτες των αεροπλάνων δεν δόθηκαν ανάλογες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία και στη Μαγνησία. Το Σάββατο σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο Γεωργούλα, στον Βόλο, έδρα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, όταν Αμερικανός του 17ου τάγματος της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (3 -17 CAB, 23 ελικόπτερα και περίπου 300 άτομα προσωπικό) μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού. Πάρθηκε δείγμα που εστάλη στο Νοσοκομείο Λάρισας και το οποίο τελικά αποδείχθηκε αρνητικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ